K1 i Boks

Fury istaknuo boksača za kojeg vjeruje da će biti budući prvak teške kategorije: ‘On je prijestolonasljednik!‘

Tyson Fury

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
‘Gypsy King‘ vjeruje kako budućnost teške divizije pripada njegovom bivšem sparing partneru - Jaredu Andersonu

Tyson Fury i Oleksandr Usyk sljedeće bi godine trebali odmjeriti snage u povijesnom meču za ujedinjenje svih teškaških pojaseva, a istovremeno se iza njihovih leđa sve više zakuhava "igra prijestolja" u kojoj mnogi teškaši nove generacije vrebaju svoju priliku za pohod prema vrhu svjetskog "heavyweighta". Ako se pita samog "Gypsy Kinga", on je uvjeren da će budući teškaški vladar biti njegov bivši sparing partner - Jared Anderson.

"Jared je ‘taj‘, on je budući prvak. Rekao sam to prije tri godine, a stojim iza svojih riječi i sada. On je prijestolonasljednik, bolje vam je da vjerujete u to", rekao je Fury za Boxing Social.

Anderson već neko vrijeme uživa status najperspektivnijeg američkog teškaša; 23 su mu godine i trenutno zauzima 15. poziciju na BoxRecovoj ljestvici teškaša. Ukupno je u profesionalnoj karijeri odradio 16 mečeva i iz svakog od njih izašao kao pobjednik, isporučivši pritom 15 nokauta. Posljednji nastup odradio je krajem kolovoza kada je, tehničkim nokautom u petoj rundi, svladao Andrija Rudenka.

Linker
26. rujan 2024 10:04