K1 i Boks

Floyd Mayweather voditeljima priredio velik ispad nakon što su ga rangirali ispod Muhammada Alija na ljestvici najboljih

Floyd Mayweather Jr. attends the scales during the ceremonial weigh-in before the exhibition fight between American boxer and former world champion Floyd Mayweather Jr. and mixed martial arts fighter and professional boxer John Gotti III. Mexico City, Mexico, August 23, 2024.,Image: 901155437, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Eyepix/ABACA/Abaca Press/Profimedia

 EYEPIX/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Eyepix/abaca/abaca Press/profimedia
Mayweather je poznat kao, blago rečeno, veliki egoist

Floyd Mayweather održao je žestoki ispad nakon što su ga dvojica televizijskih voditelja rangirali ispod Muhammada Alija na ljestvici najboljih boraca svih vremena.

Dok "Money" poštuje sve što je boksačka legenda postigla u ovom sportu, vjeruje da je on bio značajno bolji borac u ringu.

S nevjerojatnim radom nogu, brzim rukama i karizmatičnim nastupima, Muhammad Ali zauvijek je promijenio boks, očaravajući fanove svojim izvanrednim vještinama u ringu i na mikrofonu. Ali je izgovorio legendarne rečenice poput "Lebdi kao leptir, ubadaj kao pčela" i prkosio svim izgledima kada je pobijedio Georgea Foremana u "Rumble in the Jungle". Te pobjede učvrstile su njegov status jednog od najboljih boraca koji su ikad stali u ring.

Međutim, tijekom pojavljivanja na ESPN-u, Floyd Mayweather je bijesno reagirao kada su ga voditelji rangirali ispod Alija na ljestvici najboljih "pound-for-pound" boksača svih vremena. Iako četverostruki prvak poštuje ono što je Ali postigao u ringu i hvali ga zbog njegovog stava protiv Vijetnamskog rata, Mayweather čvrsto vjeruje da je, kada je riječ o boksu, on bolji borac.

„Kako ocjenjujemo borce? Ako ih ocjenjujemo po tome što su se zauzimali za neki cilj, onda je to Ali, bez sumnje. Ali ako govorimo o tome tko je primio manje udaraca i srušio sve rekorde, onda je to Floyd Mayweather“, rekao je.

„Muhammad Ali otvorio mi je put da budem tu gdje sam danas. On je legenda. No, ako gledamo srušene rekorde, moramo uzeti u obzir da je Ali izgubio svoj naslov od borca s tek sedam borbi (Leon Spinks). To su stvari koje ne gledamo. Svi gledaju samo na to kako se zauzeo za viši cilj, što je sjajno, jer da Ali nije stajao za taj cilj, ni ja ne bih bio tu gdje sam danas."

„Dakle, moram skinuti kapu Aliju. Ali nisam se bavio ovim sportom četrdeset godina da bih rekao kako postoji drugi borac bolji od mene.“ Kada je jedan od voditelja spomenuo Alijevu borbu s Joeom Frazierom („Thrilla in Manila“), tvrdeći da Mayweather nije pružio jednako uzbudljive borbe, Mayweather je uzvratio:

„To nije u redu. Ono što želim naučiti borce jest da je cilj igre ‘udariti i ne biti udaren‘. Nije riječ o tome da primaš udarce. Volim Alija, ali sjedenje na konopcima i primanje udaraca, kako je to radio u "Rope-a-dope" stilu, nije kul."

„Najbolja stvar u mojoj karijeri je to što sam se povukao neporažen (49-0, kasnije 50-0), po svojim uvjetima, bez primanja ozbiljnih udaraca, i pametno ulagao novac. Sada mogu svojoj djeci omogućiti fakultet i pomoći borcima pod mojim okriljem da učine isto.“

Kasnije je dodao: „Zašto bih morao sudjelovati u iscrpljujućim borbama s nokautima da bih bio priznat kao najbolji? Mogu učiniti da nevjerojatno izgleda običnim, i to je ono što je sjajno u mojoj karijeri.“

Iako je Mayweather uvjeren da nijedan čovjek u povijesti boksa nije bolji od njega, Mike Tyson se potpuno ne slaže. On čvrsto vjeruje da je bivši prvak teške kategorije daleko veći borac od "Moneyja" i da Mayweather nikada neće dosegnuti Alijevu veličinu.

U svojoj žestokoj izjavi, Tyson je jasno objasnio zašto Alija smatra daleko većim od Mayweathera u razgovoru o najvećim borcima svih vremena.

Linker
11. rujan 2024 23:05