K1 i Boks

Floyd Mayweather otkrio koji bi od braće Kličko bio ‘previše‘ za Mikea Tysona u njihovom hipotetskom meču

Mike Tyson

 Ndz/starmax/profimedia
Jedan od najvećih boksača ovog stoljeća smatra da bi Kličkov stil bio previše dominantan za Tysona

Floyd Mayweather i Mike Tyson bez sumnje su dva od najvećih imena u svijetu boksa u posljednjih 40 godina.

Tyson je vladao teškom kategorijom tijekom 80-ih i 90-ih, svladavši boksače poput Michaela Spinksa, Larryja Holmesa, Franka Bruna i Tonyja Tuckera. Njegova brutalna snaga i nevjerojatna brzina učinili su ga jednim od najstrašnijih boraca u povijesti ovog sporta.

S druge strane, Mayweather se natjecao u pet težinskih kategorija, postavši prvak u svakoj od njih, dok je njegova borba s Mannyjem Pacquiaom iz 2015. godine, nazvana "Borba stoljeća", generirala rekordnih 4,6 milijuna PPV kupnji, učvrstivši njegov status najveće zvijezde boksa.

Mnogo je onih koji smatraju da bi "Iron Mike" u svojoj najboljoj formi mogao savladati većinu teškaša, no Mayweather je nedavno dao svoje mišljenje o tom popularnom uvjerenju.

U razgovoru za Mail Sport Boxing, Mayweathera su pitali kako bi završili određeni zamišljeni okršaji, uključujući Tysona. Iako je Tyson bio nesumnjivo dominantan, Mayweather vjeruje da bi se Tyson suočio s ozbiljnim izazovom protiv jednog bivšeg svjetskog prvaka – Vitalija Klička.

Vitalij Kličko, koji je karijeru završio s impresivnim omjerom od 45 pobjeda i samo 2 poraza, pri čemu je 41 borbu završio nokautom, bio je jedan od najdominantnijih teškaša svog vremena. Branio je svjetski naslov 12 puta, a nakon ozljede koja ga je prisilila na povlačenje 2004. godine, vratio se 2008. i pobijedio Samuela Petera te osvojio WBC naslov, zajedno s bratom Vladimirom, vladajući teškom kategorijom dugi niz godina.

Na pitanje tko bi pobijedio u takvoj borbi, Mayweather nije oklijevao, dajući prednost Vitaliju Kličku, čije bi tehničke vještine i dominacija u teškoj kategoriji mogle biti previše za Tysona.

Što se tiče Tysona, njegova trenutna pozornost usmjerena je na kontroverznu borbu s YouTuberom koji se pretvorio u boksača, Jakeom Paulom. Dvojica boraca susrest će se 15. studenoga na AT&T stadionu u Texasu, a to će biti prvi boksački meč koji će se uživo prenositi na Netflixu.

Linker
02. listopad 2024 20:26