K1 i Boks

Errol Spence ipak otkazao borbu protiv ‘PacMana‘, utvrđena mu je ozljeda oka

Manny Pacquiao i Errol Spence Jr.
 Frank Micelotta/Fox Sports/Picturegroup/Shutterstock Editorial/Profimedia
Manny Pacquiao ekspresno je dobio zamjenskog protivnika za priredbu u Las Vegasu

Iako su Errol Spence Jr. i Manny Pacquiao prije nekoliko dana dobili potvrdu suda kako Paradigm Sports Management ne može spriječiti njihovu borbu, ispriječilo se nešto drugo, točnije ozljeda neporaženog američkog boksača. Naime, 31-godišnji Spence nije prošao na medicinskom pregledu. Atletska komisija u Nevadi utvrdila je kako Spence ima oštećenje mrežnice oka te neće moći nastupiti 21. kolovoza protiv legendarnog Filipinca.

Otkazivanje glavne borbe večeri dobar je razlog da se otkaže cijela priredba, no organizatori su ekspresno reagirali te će se Manny Pacquiao boriti protiv zamjenskog protivnika. Kubanac Yordenis Ugas (26-4-0, 12 KO) uskočit će na ''short notice''. 35-godišnjak fizički je spreman za borbu jer se trebao boriti u sunaslovnoj borbi večeri protiv Fabiana Maidane. Inače, Ugas će u borbi protiv Filipinca braniti WBA (Super) pojas u velter kategoriji. Brončani s olimpijskih igara u Pekingu izuzetno je opasan boksač i ''PacMana'' čeka težak zadatak iako mu je otpao prvotno planirani protivnik. Organizatori su teško mogli pronaći kvalitetnijeg protivnika od borca koji je na glasu kao Top 10 velteraš i trenutno je u nizu od tri pobjede.

Što se Errola Spencea tiče, nažalost morat ćemo još neko vrijeme pričekati na njegov idući nastup. Posljednji puta gledali smo ga protiv Dannyja Garcije u prosincu 2020. godine. Sjajni Spence pobijedio je tada jednoglasnom sudačkom odlukom. Manny Pacquiao oglasio se na svom Twitter profilu povodom vijesti oko ozljede Errola Spencea.

''Molit ću za potpuni oporavak Errola Spencea'', dok se Amerikanac samo tri minute kasnije također oglasio putem Twittera riječima:

''Vraćao sam se i iz gorih situacija'' pritom vjerojatno aludiravši na prometnu nesreću koju je preživio u listopadu 2019. godine. Spence je tada vozio pod utjecajem alkohola i unatoč teškoj prometnoj nesreći koja ga je poslala na intenzivnu njegu, izašao je iz nesreće bez slomljenih kostiju. Kasnije je izjavio kako je imao sreće što je preživio takvu nesreću.

Linker
27. lipanj 2024 21:25