K1 i Boks

Emotivna poruka Johna Furyja: Sine, vrijeme je za mirovinu, učinio si dovoljno...

 Al Bello/Getty Images/AFP
John Fury, otac boksačke superzvijezde Tysona Furyja, poručio je svom sinu da je stiglo vrijeme za odlazak u mirovinu.

Tyson Fury oduševio je boksački svijet kada je u noći sa subote na nedjelju jednom impresivnom predstavom zaustavio Deontaya Wildera u sedmoj rundi i usput od američkog udarača preuzeo WBC-ov pojas.

Za 'Kralja Cigana' to je bila jubilarna 30. pobjeda u profesionalnoj karijeri tijekom koje je još uvijek neporažen i tijekom koje je dva puta osvajao naslove svjetskog prvaka.

Prvi je puta Tyson zasjeo na tron teške kategorije kada je 2015. godine na iznenađenje čitavog svijeta zaustavio dominaciju Vladimira Klička i slavnom Ukrajincu preoteo WBA (Super), IBF, WBO, IBO i The Ring pojaseve.

Teškaš iz Manchestera kasnije je svoje titule izgubio izvan ringa i to zbog velike borbe s depresijom, alkoholom i drogom. No, na vrh se senzacionalno vratio proteklog vikenda kada je u revanšu svladao 'Brončanog bombardera'.

"Želim da se moj sin sada umirovi. Učinio je dovoljno. Već je prošao kroz puno toga u životu i mislim da i sam razmišlja o tome. Ne može ostvariti više od ovoga što je već ostvario. Osvojio je svaku profesionalnu titulu u boksu. Kad je dosta, dosta je. Postoji život osim boksa. Dao je sve što ima. Ne mora se više dokazivati. Već je dokazao da je vrijedan prvak iz ove zemlje. 13 godina je profesionalac. Ima 32 godine, ima mladu obitelj i mislim da njegova djeca zaslužuju svog oca", poručio je John svom sinu prilikom gostovanja na 'Good Morning Britain' šou.

Linker
02. srpanj 2024 14:04