K1 i Boks

Emotivan vapaj Wilderove majke: ‘Sine, dosta je. Dao si sve što si imao u sebi na svom veličanstvenom putu‘

Wilder vs Fury

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA AI
Očito da je i Wilderova obitelj shvatila kako bi mirovina bila najbolja opcija za velikog američkog prvaka

Wilderova majka rekla je da je svom sinu poslala poruku u subotu nakon što je doživio brutalan nokaut u petoj rundi protiv Zhilei Zhang.

"Poslala sam mu poruku i rekla: ‘Sine, imamo zabavu za tebe‘", rekla je Deborah Wilder za USA TODAY u nedjelju. "Dao si nam trenutke najboljeg boksa u SAD-u kada je boks bio mrtav. Ostario si. Dao si sve što si imao na svom veličanstvenom putu. Vrijeme je da slavimo".

Wilder, bivši WBC prvak u teškoj kategoriji, nije se obratio medijima u Saudijskoj Arabiji nakon što je pretrpio svoj četvrti poraz u zadnjih pet mečeva, a Deborah Wilder je rekla da nije razgovarala s njim od borbe. Ali uoči borbe u teškoj kategoriji, 38-godišnji boksač je nagovijestio da bi se mogao povući ako izgubi borbu. Desna ruka Zhanga, preko 2 metra visokog kineskog diva vjerojatno je završila Wilderovu karijeru. Osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama 2008., a 2015. postao je prvi američki prvak u teškoj kategoriji od 2007. godine.

Pojas je držao do 2020. Sada Wilderov rekord iznosi 43-4-1, s zastrašujućom brojkom od 42 nokauta.

"Vratio je boks u SAD, a mi smo uživali u svim tim nokautima", rekla je Deborah Wilder.

"Smijat ćemo se, plakat ćemo. Ali ćemo biti sretni." Osim što je isklesao svoju ostavštinu kao boksač, Deontay Wilder je suprug i otac osmero djece. Odrastao je u siromaštvu u Tuscaloosi, ali sada je bogat čovjek, prema riječima njegove majke. Rekla je da bi podržala odluku vlastitog sina ako ponovno odluči boksati, ali čini se njen majčin instinkt smatra da to ne bi bila dobra odluka.

"Uživaj sada u svom životu", rekla je Deborah Wilder. "Uči druge mladiće kako postati šampion."

Linker
24. lipanj 2024 00:01