K1 i Boks

Eddie Hearn: ‘Sanchez, Parker i Ruiz dobri su teškaši, ali Joshuin trener želi samo jedno ime‘

Anthony Joshua

 Bildbyran/ddp USA/Profimedia
Poznati boksački promotor otkrio je ime borca kojeg Joshuin trener želi vidjeti u ringu s Joshuom

Tešku 2021. i 2022. godinu imao je Anthony Joshua. Ukupno dva nastupa odradio je ‘‘AJ‘‘ u tom periodu i upisao je dva poraza. Oba poraza došla su u mečevima protiv Oleksandra Usyka i mnogi su mislili kako Joshuina karijera kreće silaznom putanjom nakon toga.

Do toga ipak nije došlo. Joshua i njegov tim sjajno su isplanirali 2023. godinu i započeo je proces takozvanog ‘‘rebuildinga‘‘, odnosno, ponovne izgradnje. Tri nastupa i tri pobjede upisao je Joshua tijekom prošle kalendarske godine, a sada opet kotira kao ponajbolji teškaš na svijetu.

‘‘AJ-u‘‘ se otvara nekoliko zanimljivih opcija za sljedeći nastup. Filip Hrgović najizgledniji je protivnik, a u igri su još Francis Ngannou i Zhilei Zhang. Međutim, krajnji cilj nije niti jedan od te trojke. Prema navodima Eddieja Hearna, Joshua ima jasan cilj.

‘‘Uz dužno poštovanje, mi imamo plan. Sve su ovo odlični teškaši. Andy Ruiz, Frank Sanchez, Joseph Parker itd., ali ‘AJ‘ želi samo velike mečeve, one za svjetsku titulu. To je borba protiv Tysona Furyja ili novi meč s Oleksandrom Usykom. Joshuin trener Ben Davison želi novi pokušaj protiv Usyka.‘‘, započeo je Hearn za IFL TV, a potom je istaknuo koju opciju on priželjkuje.

‘‘Ja osobno bih najviše volio da ugovorimo meč s Furyjem.‘‘, dodao je Hearn.

Zanimljivo je da Ben Davison želi novi meč između Joshue i Usyka. On nije bio dio Joshuinog stručnog stožera u pripremama za te mečeve, a očito vjeruje da može pronaći način kojim bi Joshua porazio neporaženog Ukrajinca. Nastavi li Joshua upisivati pobjede, možda mu se otvori nova prilika za poraziti Usyka. Neće mu biti lako, ali Joshua s novom dozom samopouzdanja spreman je za velike stvari i pomicanje granica.

Linker
26. lipanj 2024 08:59