K1 i Boks

Eddie Hearn pred okršaj 'Youtubera': 'Logan Paul i KSI bit će najgledaniji meč 2019. godine!'

KSI vs. Logan Paul II
 DAZN
Eddie Hearn oduševljen je gledanošću najavne konferencije za medije pred boksački revanš Youtube zvijezda, Logana Paula i KSI-a. Štoviše, nakon što je vidio brojke, uvjeren je kako će to biti najgledaniji boksački meč ove godine.

25. kolovoza prošle godine, "Youtube generacija" gledala je boks. I to amaterski meč na šest rundi između dva momka čiji se zanimanje zove jednostavno "Youtuber". Amerikanac Logan Paul i Britanac KSI rasprodali su dvoranu u Manchesteru, a PPV prodaja putem Youtube prešla je brojku od milijun prijenosa. Sve to učinilo je taj meč najuspješnijim neprofesionalnim boksačkim mečem u povijesti. Nakon što meč nije dao pobjednika, odnosno završio je neodlučeno, postojali su savršeni temelji za revanš.

Revanša se prihvatio Eddie Hearn, jedan od najvećih kritičara prvog meča. Priznao je kako su brojke i njega iznenadile te je odlučiti prihvatiti taj fenomen. Štoviše, uzeo ga je u svoje ruke i namjerava od njega napraviti još veći spektakl. Nakon što je za vikend održana konferencija za medije, Hearn je još sigurniji u to kako je napravio pravi posao.

"Mislim kako je oko deset milijuna ljudi gledalo konferenciju za medije. Nakon toga vjerujem kako će ovo biti najgledaniji boksački meč u 2019. godini. Ovo je zapravo luda stvar, no ova dvojica odlučili su poštovati boksački kod. Postali su profesionalci, neće koristiti kacige niti veće rukavice. Zapravo, nisam siguran shvaćaju li oni u što se ovog puta upuštaju", rekao je vodeći čovjek europskog boksa za Sky Sports.

Meč se inače održava 9. studenog u Los Angelesu, emitirat će se na DAZN servisu, a boksački fanovi već najavljuju potpuni bojkot, unatoč tome što bi uvodni program trebao sadržavati nekoliko sjajnih mečeva već poznatih ili nadolazećih boksača. No, Hearna to niti najmanje ne brine, on je uvjeren kako je ušao u pravi posao. Nešto više o tome znat ćemo tek kad vidimo završne brojke, no već sad možemo pretpostaviti kako njegove projekcije nisu daleko od onoga što će se uistinu dogoditi. Pa koliko god se to pravim boksačkih fanovima ne sviđalo.

Linker
04. srpanj 2024 10:06