K1 i Boks

Eddie Hearn: Meč Furyja i Wallina nikoga ne zanima, prodali su 1500 ulaznica

Eddie Hearn
 screenshot/Youtube
Vodeći europski boksački promotor, Eddie Hearn, iskoristit će svaku moguću priliku za omalovažiti Tysona Furyja. Tako je bilo i kad je bio upitan za mišljenje o subotnjem meču Furyja i švedskog boksača Otta Wallina.

Subotnji meč baš i nije nešto bombastično najavljen u medijima, što je šef Matchroom Boxinga savršeno iskoristio da bi provokacijom napao jednog od rijetkih britanskih velikih boksačkih imena s kojim nije surađivao. Odradio je to u razgovoru za Fighthype. Ukratko, omalovažio je Furyjev subotnji meč, kao i onaj prethodni protiv Toma Schwarza.

"Na ovaj meč gledam kao na ekshibiciju jer je jednostavno toliko loš. Prodali su 1500 ulaznica, nitko to neće gledati. Fury je izgubio svu pažnju koju je imao nakon meča protiv Wildera. Gdje je ona nestala? Iskoristiti svoje najbolje godine za dva ovako loša meča? Uzeo je mečeve koje ne može izgubiti, no nije li to dosadno? On pokušava biti najbolji teškaš na svijetu, zar ne? Joshua je izgubio, ali dovoljno je da kihne u kameru i svijet će gledati", rekao je Hearn.

Nakon toga je nastavio s usporedbom popularnosti Furyja s onom koju ima njegov najpoznatiji teškaš.

"Ovaj meč je sramotan. Imate tipa koji se smatra najboljim na svijetu, naziva se 'lineal' prvakom i onda proda 1500 dolara za meč u Las Vegasu. Meč o kojem nitko ne govori. Da se Anthony Joshua bori protiv Wallina rasprodao bi 20.000 ulaznica i svi bi pričali o tom meču. No, znate što? Joshua ne dogovara takve mečeve", iznio je svoje razmišljanje Hearn.

Sve ovo zapravo je dio promocije za meč koji će Anthony Joshua odraditi 7. prosinca protiv Andyja Ruiza. Ako tamo pobijedi i vrati svoje titule, ponovno će Hearn biti onaj koji će dirigirati svjetskim vrhom. Već sad se bez njega teško može organizirati veliki teškaški meč. Osim ako u pitanju nije meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera.

Linker
07. srpanj 2024 02:27