K1 i Boks

Eddie Hearn jednom rečenicom razočarao Hrgovića i Duboisa: ‘Ukoliko Wilder sutra bude izgledao senzacionalno...‘

Anthony Joshua i Eddie Hearn 

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
U svijetu biznisa kao što je profesionalni boks, nikada nema garancija i nikada ne treba sa stopostotnom sigurnošću uzimati bilo čije riječi

Na press konferencijama koje su se ovih dana intenzivno održavale, puno puta je izrečeno da će se pobjednik između našeg Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa boriti protiv Anthonyja Joshue ove godine na Wembleyju. S obzirom da meč nije za titulu, činilo se to kao dobra ‘‘utješna nagrada‘‘, no Eddie Hearn je sinoć ipak natuknuo nešto drugo.

Dugo se najavljivalo da će IBF odmah Usyku oduzeti pojas i Hrgoviću dati priliku da se za njega bori, ali, to se dogodilo nije. Meč protiv Joshue dobra je alternativa, no Eddie Hearn je sinoć rekao da bi to mogao biti Wilder, ukoliko sutra protiv Zhanga bude izgledao dobro:

‘‘Prva opcija koju imamo za AJ-a jest da se bori protiv pobjednika između Hrgovića i Duboisa, nadam se za IBF-ovu titulu. Ali u isto vrijeme, ako Deontay Wilder dođe sutra i bude izgledao senzacionalno, možda će on biti taj koji će se suočiti s Joshuom‘‘, rekao je Hearn na press konferenciji, a zatim nastavio:

‘‘Odlične su vijesti da je dogovoren revanš između Usyka i Furyja jer je to ogromna borba, a meni je drago što to nije u osmom ili desetom mjesecu jer je moguće da jedan od njih ne bi bio spreman. Dali su dečkima dosta vremena.‘‘

U svijetu biznisa kao što je profesionalni boks, nikada nema garancija i nikada ne treba sa stopostotnom sigurnošću uzimati bilo čije riječi. Nadamo se da će se ipak držati originalnog plana i da će se pobjednik između Hrgovića i Duboisa ipak boriti s Joshuom, no, pričekajmo ishode sutrašnjih mečeva.

Linker
31. svibanj 2024 11:20