K1 i Boks

Dubois je zbog Joycea proveo noć u bolnici: 'Zadobio je stravičnu ozljedu'

Daniel Dubois
 Screenshot (Twitter)
"Nakon toga se nije mogao fokusirati, ali ni vidjeti. Ionako bi trebalo borbu zaustaviti već u idućoj rundi..."

Daniel Dubois (15-1) prošlog je vikenda doživio prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Srebrni olimpijac Joe Joyce (12-0) u Londonu je prevario kladionice i kao veliki 'underdog' nastavio svoj pohod prema vrhu teške kategorije.

Dubois je zaustavljen u desetoj rundi, a presudni trenutak dogodio se nakon jednog direkta u već osjetno ozlijeđeno oko.

BoxingScene javlja da je 23-godišnjak iz Greenwicha veći dio noći nakon borbe proveo u bolnici gdje utvrđeno da je pretrpio frakturu jagodične kosti, ali i da mu je oštećen živac.

"Ima frakturu jagodične kosti, a posljednji udarac zahvatio je i živac. Nakon toga se nije mogao fokusirati, ali ni vidjeti. Ionako bi trebalo borbu zaustaviti već u idućoj rundi. A mislim da je za pobjedu trebao osvojiti jednu od posljednje dvije. Nije ni ovo kraj svijeta. No, zadobio je stravičnu ozljedu. Ne naučili nešto iz ove borbe, onda neće nikada naučiti", rekao je nakon meča Duboisov i Joyceov promotor Frank Warren.

Warren vjeruje i da je Dubois ozljedu doživio još u ranijoj fazi borbe te da zbog iste nije mogao u potpunosti provesti svoju taktiku.

"Rano ga je zahvatio i moglo se vidjeti da će se oko zatvoriti. Nije dobro izmicao glavu i izbjegavao udarce, ali zadovoljan sam time što je dobro podnio 4-5 jakih udaraca. Znači da s bradom nema problema", poručio je Warren koji ne otpisuje mogućnost revanša.

"Nećemo trošiti vrijeme s Joeom. On ima 35 godina i mora nastaviti s karijerom. Tko je još osvojio naslov prvaka Velike Britanije, Commonwealtha i Europe u svega 12 nastupa? On je sposoban osvojiti svjetsku titulu. Bila je ovo sjajna borba, a i revanš će biti odličan. Uz malo sreće njihov novi susret gledat ćemo do kraja iduće godine. Neka se to oko oporavi, neka Danielu dogovorimo nekoliko borbi i onda ćemo vidjeti gdje smo, ali i gdje je Joe", zaključio je slavni promotor.

Linker
22. rujan 2024 04:18