K1 i Boks

‘Dubois je privremeni prvak i novi obavezni izazivač, no prerano je za govoriti hoće li meč protiv Joshue biti za ‘pravi‘ pojas‘

 Oleksander Usyk vs. Daniel Dubois 

 Pawel Andrachiewicz/imago sportfotodienst/Profimedia
Dakle, IBF još uvijek nije odlučio što će biti s Usykovim pojasom, iako je za očekivati da neće tako pustiti svoj ‘‘dio kolača‘‘ jer je u revanšu protiv Furyja u pitanju uistinu vrtoglav iznos novca

Nažalost, naš najbolji teškaš Filip Hrgović doživio je prvi poraz u profesionalnoj karijeri protekloga vikenda. Daniel Dubois slavio je prekidom u osmoj rundi borbe, nakon što je liječnik procijenio da Filip ne može nastaviti meč zbog posjekotina koje je zadobio oko oba oka.

Postao je tako Dubois privremenim prvakom prema IBF-u, a oteo je i Hrgovićev status obaveznog izazivača. IBF još treba odlučiti hoće li Usyku biti oduzet pojas, a ukoliko to bude slučaj, Dubois će biti proglašen punopravnim prvakom. Borba protiv Anthonyja Joshue tada bi trebala biti za ‘‘pravi‘‘ pojas, a portal BoxingScene kontaktirao je predsjednika IBF-a da nam razjasni neke stvari.

Naime, pitali su ga hoće li u ovom slučaju meč između Joshue i Duboisa biti za IBF-ov pojas prvaka svijeta u teškoj kategoriji, a on im je odgovorio:

‘‘Ne želim ništa špekulirati – još uvijek s nikim nisam razgovarao o teškašima i što slijedi za njih. Dubois je privremeni prvak i novi obavezni izazivač. Prerano je da odredimo hoće li Joshua – Dubois biti za ‘puni‘ pojas‘‘, rekao im je Daryl Peoples.

Dakle, IBF još uvijek nije odlučio što će biti s Usykovim pojasom, iako je za očekivati da neće tako pustiti svoj ‘‘dio kolača‘‘ jer je u revanšu protiv Furyja u pitanju uistinu vrtoglav iznos novca. Joshua i Dubois bi se mogli boriti za ovaj privremeni pojas i spomenuti status obaveznog izazivača prema IBF-u, tako da pobjednik ide na pobjednika revanša između Usyka i Furyja. Naravno, ukoliko pobijedi Fury, to dodatno komplicira situaciju jer bi se sigurno išlo na trilogiju, tako da je jako teško predvidjeti što će biti od svega na kraju.

Linker
23. lipanj 2024 02:44