K1 i Boks

‘Dubois ima veliku glavu, a Joshua će to znati kada uđe u ring. Pokušavao sam se obraniti, ali on je ogroman čovjek‘

Daniel Dubois

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Danas su se pojavile priče kako je Dubois na sparingu gotovo nokautirao Joshuu 2016. godine, a vidjet ćemo hoće li to uspjeti ponoviti u ringu idućega tjedna.

U nekoliko navrta rekao je Daniel Dubois da želi nokautirati Joshuu na Wembleyju i tako začepiti usta svima koji ga nazivaju ‘‘prvakom na papiru‘‘. Podsjećamo, nakon pobjede nad Filipom Hrgovićem i napuštanja IBF-ovog pojasa od strane Usyka, Dubois je postao punopravni prvak, no mnogi ga jednostavno ne mogu nazvati prvakom.

Pokazao je Dubois napredak u posljednje vrijeme, pogotovo u mečevima protiv Hrgovića i Millera, a posebno na području hrabrosti i srčanosti. Svoje iskustvo s Duboisom podijelio je borac kruzer kategorije, John Hedges, koji je jedno vrijeme trenirao i sparirao s njim:

‘‘Trenirali smo skupa oko tri mjeseca dolje u Newlandsu, još uvijek smo bili kod Marka Tibbsa. To je bila jedna od onih stvari, teška nesreća. Bit ću vam iskren, bio sam preplašen. Pokušavao sam se obraniti, ali on je veliki čovjek. Vjerovali ili ne, kada ga i izbjegnete, glava mu je i dalje tu‘‘, rekao je Hedges za Boxing Social.

‘‘On ima ogromnu glavu, Joshua će to znati kada uđe u ring s njim, ali ja sam ga slučajno pogodio glavom dok sam eskivirao i morali smo prekinuti sparing. Definitivno nije bilo ništa maliciozno u tome, ali Daniel je svakako džentlmen i dobar čovjek. Ja sam tada bio u super srednjoj kategoriji, to je ludo‘‘, dodao je.

Danas su se pojavile priče kako je Dubois na sparingu gotovo nokautirao Joshuu 2016. godine, a vidjet ćemo hoće li to uspjeti ponoviti u ringu idućega tjedna. Zadatak neće biti lagan, a s obzirom da je ulog velik, obojica će zasigurno pokušati pobijediti na što atraktivniji način.

Linker
10. rujan 2024 14:05