K1 i Boks

Deontay Wilder tvrdi da je Joshua izgledna opcija za njegovog idućeg protivnika

 Deontay Wilder 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Obojica su jedan prema drugome imali samo lijepe riječi, a nadamo se da će do meča ipak doći

Eddie Hearn je u proteklih mjesec dana nekoliko puta naglasio kako je želio da se Anthony Joshua ove godine bori tri puta, a jedan je meč nedavno i odradio. Odlukom sudaca je svladao Jermainea Franklina i vratio se na pobjedničke staze, no izgleda da je u meču zadobio neke ozljede koje su ga koštale plana.

Plan je bio da se bore i na ljeto, no Joshua bi već trebao biti u kampu ukoliko to želi učiniti. Zbog ozljede to nije u mogućnosti, tako da vjerojatno ostaje još samo jedan meč do kraja ove godine. Hearn je rekao da bi prije takve superborbe ipak htio neki meč za zagrijavanje, a Wilder je sinoć rekao kako je Joshua opcija za njegov idući nastup:

‘‘Mi trenutno imamo jako puno različitih opcija. Joshua je jedna od njih, ali svi drugi su također. Mislim da je to (protiv Joshue) borba iz snova i da to svatko želi vidjeti. Nitko mi neće pružiti laganu noć. Nitko nije lagana borba jer nikad ne znate kakvi će se pojaviti. Ja se osjećam odlično. A ti (Joshua) ostani u treningu, ostani fokusiran i želim ti samo najbolje‘‘, rekao je Wilder za iFL TV.

Joshua je također imao lijepe riječi za njega:

‘‘Jako poštujem sve što je napravio u ovoj diviziji. Nije lagano postati prvak, a on je to učinio i ja ga poštujem. To će biti teška borba no ja imam samopouzdanja, vjerujem da sam bolji, zaokruženiji sportaš i zaokruženiji borac.‘‘

Hoće li se Joshua odmah odlučiti za Wildera ili će ipak odraditi neki lakši meč kako mu preporučuje Hearn, saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
30. lipanj 2024 07:43