K1 i Boks

Deontay Wilder i Andy Ruiz Jr. ponovno u pregovorima! Ruiz otkrio kada bi želio organizirati ovaj meč

Deontay Wilder i Andy Ruiz Jr.

 Ringo Chiu/afp/profimedia, Harry How/getty Images/profimedia
Nadamo se kako barem ovo neće ostati na razini razgovora, iako bi, nažalost, sada bilo čudno da se neka borba i dogovori

U posljednjih se nekoliko mjeseci svašta izdogađalo u svijetu teškaškog boksa, a između ostaloga i propast pregovora između Deontayja Wildera i Andyja Ruiza. Započeo je tada Wilder nove pregovore, i to protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue, no ti su pregovori također propali.

Izgleda da su sada Wilder i Ruiz odlučili obnoviti svoje pregovore, a u nedavnom je intervjuu sam Ruiz rekao da je to točno. Osim toga, progovorio je i o tome kada bi se ovaj meč i mogao realizirati, što bi moglo biti uistinu jako brzo:

‘‘Želio sam se boriti protiv Wildera u dvanaestom mjesecu, ali za sada ne mogu sa sigurnošću reći da će se to i dogoditi. Trenutno smo u pregovorima. Jedini čovjek kojeg trenutno imam u mislima i u srcu je Wilder iz nekog razloga. Kao da sam imao san – baš kao Martin Luther King! Prebijao sam ga‘‘, rekao je Ruiz za Make A Move.

‘‘Svi misle da će me nokautirati, svi misle da će me poleći vrlo brzo. No, najbolje bi vam bilo da počnete vjerovati da ovaj bucmasti Meksikanac nikada ne odustaje. Ako me sruši, ja ću opet ustati. Na koji god način to učinio, pobijedit ću u toj borbi‘‘, dodao je.

Nadamo se kako barem ovo neće ostati na razini razgovora, iako bi, nažalost, sada bilo čudno da se neka borba i dogovori. Vrh teške kategorije se toliko izbjegava da je to postalo nesnosno za pratiti, a interesi promotora i menadžera sve više i više uništavaju ovaj nekada plemeniti sport.

Linker
05. srpanj 2024 09:07