K1 i Boks

Dana White o potencijalnoj borbi Jakea Paula i Andersona Silve: ‘Napokon ga čeka pravi meč‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik tvrdi kako ga nije naročito briga za ono što radi Jakea Paul, ali ipak je dao kraći osvrt

Jučer tijekom dana isplivale su glasine o sljedećem meču Jakea Paula. Popularni YouTuber i boksač trebao bi se vratiti u ring krajem desetog mjeseca (28. listopada), a šuška se kako će mu protivnik biti Anderson Silva.

Legendarni Brazilac također se otisnuo u boks, a sredinom prošle godine pobijedio je Julia Cesara Chaveza Jr.-a, bivšeg svjetskog prvaka. Uslijedila je i pobjeda nad Titom Ortizom, a u petom mjesecu ove godine, Silva i Bruno Machado odradili su egzbicijski meč u kojem nije bilo pobjednika.

Iako je ‘‘Spider‘‘ 47-godišnjak, itekako je opasan u boksačkom ringu i bio bi daleko bolji test za Jakea Paula, nego što su to bili Tyron Woodley ili Ben Askren. Vijesti o mogućem uparivanju Silve i Paula došle su i do Dane Whitea koji se na sinoćnjoj konferenciji za medije osvrnuo na moguće održavanje tog meča.

‘‘Nije me briga za taj meč, razumijete? Ako se stvarno bori protiv Andersona Silve i ako je to istina, onda ga napokon čeka prava borba. Neovisno o tome koliko je Anderson star, to će biti pravi meč.‘‘, rekao je Dana.

White ovakvom izjavom možda na neki način omalovažava Askrena i Woodleyja, naročito Woodleyja koji je četiri puta branio titulu UFC-ova prvaka velter kategorije. Bile Whiteove izjave omalovažavajuće ili ne, Woodley i Askren sami su sebe omalovažili tako što su nokautom gubili od strane YouTubera koji se boksom bavi nekoliko godina.

Linker
03. srpanj 2024 16:46