K1 i Boks

Dana White jednom rečenicom ‘sasjekao‘ suradnju s Alalshikhom pa priznao: ‘On je jedini koji ponovno ulaže, svi drugi samo uzmu‘

Dana White i Turki Alalshikh

 S
Whitea, načelno, zanimaju samo grube brojke potencijalnih priredbi

Predsjednik i izvršni direktor UFC-a, Dana White, započet će svoju prvu suradnju s utjecajnim moćnikom iz borilačkih sportova, Turki Alalshikhom, predsjednikom Generalnog zavoda za zabavu Saudijske Arabije, tijekom UFC 306 priredbe koja se održava povodom vikenda meksičke neovisnosti.

Ova produkcija i događaj, vrijedni 20 milijuna dolara, nazivaju se Riyadh Season Noche UFC, a označava i prvi sportski događaj uživo u The Sphere areni u Las Vegasu. Ovaj događaj opisan je kao "ljubavno pismo" Meksiku.

UFC 306 odvijat će se istovremeno s borbom Canela Alvareza protiv Edgara Berlange, koja će se održati u T-Mobile Areni, odmah preko puta na The Stripu u Las Vegasu.

Iako je Alalshikh naglasio da će UFC 306 zasjeniti Alvarezovu priredbu, White je istaknuo da Alalshikh i dalje ima dobre namjere prema boksu.

"Kada pogledate što je Turki Alalshikh postigao, potrebno je bilo saudijsko ulaganje da bi se ostvarile borbe za koje nikada niste mislili da će se dogoditi," izjavio je White za BoxingScene. "On je prvi čovjek koji ponovno ulaže u sport boksa. Svi ostali samo uzimaju. Svaki put kad organiziraju priredbu, to izgleda kao rasprodaja pred zatvaranje: ‘Uzmimo što više novca i bježimo.‘ Alalshikh zapravo ponovno ulaže u sport, i to mi je zanimljivo."

Alalshikh će nastaviti ulagati u MMA. Riyadh je već bio domaćin UFC priredbe u lipnju, a planira se i još jedna velika priredba u nadolazećim mjesecima.

Međutim, hoće li White planirati sudjelovati u Alalshikhovim boks projektima kroz svoj dugo planirani i kasnije preimenovani projekt TKO Boxing (op.a.TKO je krovna organizacija u sklopu koje djeluje sam UFC)?

"Nema nikakvog dogovora s njegovom kompanijom," rekao je White, samo nekoliko dana nakon što je nagovijestio da je sve moguće kada je riječ o pomoći Alalshikhu s njegovom nedavno predloženom saudijskom boksačkom ligom.

"Radimo na UFC i Power Slap priredbama tamo (u Saudijskoj Arabiji)."

Linker
14. rujan 2024 14:27