K1 i Boks

Cejudo se već okrenuo izazovima izvan MMA-a: 'Natjerat ću ga da klekne pred očima Oscara De La Hoye'

Henry Cejudo
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Bivši dvostruki UFC-ov prvak Henry Cejudo možda se umirovio od MMA-a, ali u jednom drugom borilačkom sportu si je pronašao novi cilj.

Kako stvari stoje, 'Triple C' se okreće boksu i želja mu se obračunati s mladom boksačkom zvijezdom Ryanom Garcijom. Planovi su to koje je Cejudo detaljnije opisao otprilike mjesec dana nakon što se poslije pobjede na Dominickom Cruzom povukao iz MMA-a.

"Mislim da sam u MMA-u postigao sve što sam mogao, olimpijski sam prvak, a prvak sam i u muha te bantam kategorijama. Pored toga sam i oba ta pojasa uspješno obranio", govori Cejudo u razgovoru s TMZ-om.

"Sada samo želim da Ryan Garcia klekne ispred mene. Mišljenja sam da on uopće nije toliko dobar i vjerujem da bih ga s pravim timom i pravom taktikom natjerao da klekne pred očima Oscara De La Hoye (njegov promotor, op.a.). Smatram da imam sve što mi je za to potrebno: moćne udarce, snagu, iskustvo... Želimo da se taj meč ostvari. Po mogućnosti u Saudijskoj Arabiji. A već imamo i osobu koja je sprema isplatiti obojicu. Sada je sve na 'Randy Candy' Garciji koji treba potpisati ugovor", poručuje bivši UFC-ov prvak.

(L-R),  Ryan GARCIA (USA) vs Romero DUNO (USA) during the CO-MAIN EVENT - VACANT WBC SILVER - NABO LIGHTWEIGHT TITTLES - 12 ROUNDS Box fight, at MGM Grand Garden Arena, on November 02, 2019.

<br><br>

(I-D), Ryan GARCIA (USA) vs Romero DUNO (USA) durante la pelea de Box  CO-MAIN EVENT - VACANT WBC SILVER - NABO LIGHTWEIGHT TITTLES - 12 ROUNDS , en MGM Grand Garden Arena, el 02 de Noviembre de 2019.
David Leah / Mexsport via AFP
Ryan Garcia

Ako se ostvare Cejudovi planovi, onda bi ga u idućem meču mogao dočekati 21-godišnji Amerikanac u čijem je vlasništvu WBC Silver titula u lakoj kategoriji. Istaknimo i kako je Garcia u dosadašnjoj karijeri neporažen s 20 pobjeda iz isto toliko nastupa, a čak 17 puta slavio je prekidom. Riječ je ujedno i o borcu kojeg mnogi stručnjaci smatraju jednim od najvećih talenata današnjice.

Linker
28. lipanj 2024 19:30