K1 i Boks

Canelo: ‘Bilo mi je drago dijeliti ring sa Golovkinom, pružili smo fanovima tri odlične borbe‘

Canelo Alvarez

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Sportski duh je ipak prevladao

Canelo Alvarez noćas je obranio svoje IBF, WBO, WBA i WBC pojaseve super srednje kategorije te tako zaključio trilogiju protiv Gennadyja Golovkina. Canelo je bio bolji nakon dvanaest rundi te ovoga puta nikakvih dvojbi oko toga nije bilo, no dva suca su bodovala meč 115-113 što znači samo noćas skoro ostali bez pobjednika.

Prijetio je lijevim krošeom Canelo cijelu borbu dok je Golovkin djelovao uspavano i sporo, a niti jedan borac nije bio ozbiljnije uzdrman. Radio je Canelo kombinaciju tijelo-glava što je kretanjem Kazahstanac i nekako uspio izbjegavati, no šteta na licu je pokazala koliko su zapravo Canelovi udarci bili konkretniji.

Iako je bilo teških riječi između boksača tokom perioda prije meča, obojica su ipak pokazali da su uistinu pravi sportaši neposredno nakon borbe. Publika je zviždala dok je Golovkin ulazio u ring, ali su ga na kraju ipak pozdravili aplauzom.

‘‘On je uistinu dobar borac. Snažan je i odličan borac, i zbog toga smo sada ovdje. Bilo mi je drago dijeliti ring s njim. Nije me iznenadio, znam da je snažan i nisam uopće iznenađen koliko je tvrd. Meni je drago da smo ovoliko dijelili ring i pružili fanovima tri odlične borbe‘‘, rekao je Canelo.

‘‘Imam još puno toga u sebi. Čestitam Canelu i svim fanovima. Zapamtite, ja imam tri pojasa u srednjoj i još sam uvijek prvak. Želim samo čestitati Canelu i cijelom timu, on je istinski ratnik‘‘, izjavio je Golovkin.

Lijepo je vidjeti da je sportski duh prevladao nakon ružnih riječi koje su si uputili prije samog meča, a Canelo je ipak izašao kao pobjednik velike trilogije.

Linker
30. lipanj 2024 16:51