K1 i Boks

Calzaghe otkrio tko ga je najjače udario: ‘Pogodio me u pleksus, ostao sam bez zraka. Bio je opasan svih 12 rundi‘

Joe Calzaghe

 EUAN CHERRY/AVALON/PROFIMEDIA Euan Cherry/avalon/profimedia
Legendarni boksač odao je priznanje svom nekadašnjem protivniku

Joe Calzaghe boksao je u razdoblju od 1993. do 2008., te više od deset godina držao WBO naslov u supersrednjoj kategoriji (20 obrana). Bio je, također, i prvi boksač koji je ujedinio tri od četiri glavna naslova (WBO,WBA i IBF) u navedenoj diviziji, a pred kraj karijere prešao je u polutešku i tamo osvojio titulu magazina The Ring. Ukupno je odradio 46 profesionalnih mečeva i iz svakog od njih izašao kao neporažen, isporučivši pritom 32 nokauta.

U svojoj bogatoj karijeri Calzaghe je dijelio ring s mnogim poznatim boksačima kao što su Bernard Hopkins, Roy Jones Jr., Jeff Lacy i Mikkel Kessler, no na pitanje tko ga je najjače udario - podcrtava ime Charlesa Brewera.

"Ima ih nekoliko koji su me snažno udarili, Kessler me snažno pogodio, ali ja bih išao s Brewerom, Moj plan igre bio je nadboksati ga. Vidio sam ga kako je nokautirao mnoge momke, ali ja sam smatrao da ga mogu nadboksati", rekao je član Međunarodne boksačke Kuće slavnih u razgovoru za Ring pa dodao:

"Sjećam se da je u prvoj rundi izašao i pogodio me točno u pleksus. Ostao sam bez zraka. Ako pogledate snimku, vidjet ćete kako duboko udahnem i zatim se krećem usko uz njega do kraja borbe. U tom me meču nekoliko puta uzdrmao, bio je težak i opasan svih 12 rundi".

Podsjetimo, Calzaghe i Brewer su boksali krajem travnja 2020. godine u Cardiffu, a Calzaghe je na koncu slavio jednoglasnom sudačkom odlukom i tako po 10. put obranio WBO titulu u supersrednjoj kategoriji.

Linker
20. rujan 2024 01:57