K1 i Boks

Brutalan nokaut nije impresionirao 'bookmakere': Wilder ausajder u revanšu protiv Furyja!

Deontay Wilder i Tyson Fury
Unatoč pobjedi nokautom protiv Luisa Ortiza proteklog vikenda u Las Vegasu, Deontay Wilder je priličan autsajder u eventualnom meču protiv Tysona Furyja koji bi trebao uslijediti u veljači.

Odmah po završetku dvoboja Wilder vs. Ortiz, poznate svjetske kladioničarske kuće su odlučile u svoju ponudu uvrstiti idući dvoboj "Brončanog bombardera". Iako nema službene potvrde, jasno je da bi se Wilder trebao sučeliti sa svojim starim znancem u još jednom revanšu. Prvi meč Furyja i Wildera je obilježio 2018. godinu te je u konačnici završio "neodlučenim ishodom" što je savršena uvertira za uzvrat.

U većini kladionica kvota na slavlje Furyja se kreće oko 1.65. To pokazuje da je Britanac favorit i da "bookmakeri" unatoč nokautu protiv kubanskog teškaša, nisu previše impresionirani izvedbom od prošlog vikenda.

WBC prvak je, s druge strane, priličan "underdog". Pa je tako koeficijent na njegovu pobjedu oko 2.20. To je naravno dobra vijest za sve one koji smatraju da će Amerikanac pobijediti, ali i malo obeshrabrujuća informacija za svjetskog prvaka koji se nikada nije našao u ovakvoj ulozi.

Meč Wilder vs. Fury 2 za titulu WBC prvaka svijeta u teškoj kategoriji bi se trebao dogoditi u veljači iduće godine. Od prvog dvoboja, koji se dogodio u prosincu 2018. godine, Fury je pobijedio Schwartza i Wallina, a Wilder je bio bolji od Breazealea i sada Ortiza. U prvom meču Fury je bio bolji u većini rundi, no našao se na podu u teškom nokdaunu koji je u konačnici doveao do "neodlučenog ishoda".

Linker
14. lipanj 2024 09:21