K1 i Boks

Broj jedan na WBA ljestvici zaustavio je Oleksandra Usyka na sparingu: ‘To je činjenica‘

Oleksandr Usyk

 (Kacper Pempel/Reuters)
Boksački trener, Billy Nelson, tvrdi da je to činjenica koju Usyk nikad nije porekao

Oleksandr Usyk nanio je Tysonu Furyju prvi poraz i postao novi apsolutni prvak teške kategorije, no jedan vrhunski teškaš vjeruje da ima recept za pobjedu nad 37-godišnjim Ukrajincem.

Usyk još nije okusio poraz u svojoj profesionalnoj karijeri od 22 borbe i osvojio je sve pojaseve u kruzer i teškoj kategoriji. Bilo je nekih pitanja o tome ima li Ukrajinac slabost na udarce u tijelo, ali do sada nitko nije uspio to iskoristiti.

Čovjek koji vjeruje da ga je prozreo i koji tvrdi da ga je zaustavio na sparingu je Martin Bakole, prvi izazivač po WBA rang ljestvici.

image

Martin Bakole

FRANCK FIFE/AFP/Profimedia

U intervjuu za IFL TV, Bakoleov trener, Billy Nelson, kaže da je "činjenica" da prvak nije mogao nastaviti njihov sparing.

"Sparirao je s Furyjem, Joshuom i Usykom i svaki put im je pružio otpor. Zaustavio je Usyka na sparingu, pa zašto ne bi mislio da ga može i pobijediti. To je činjenica, činjenica. Mislim, jeste li ikad čuli Usyka da kaže da se to nije dogodilo?", rekao je Nelson.

Bakole će imati priliku dokazati da je izazivač najviše razine u svojem sljedećem nastupu kada se 3. kolovoza u Los Angelesu suoči s možda najtežim protivnikom do sada, mladim nokauterom, Jaredom Andersonom.

Anderson se smatra sljedećom velikom američkom nadom u teškoj kategoriji, dosad sa savršenim omjerom od 17 borbi sa 17 pobjeda, od čega njih 15 nokautom.

Međutim, Nelson je uvjeren da će njegov borac nastupiti na velikoj pozornici i obaviti posao na brzinu.

"Vrlo sam uvjeren da će Martin zaustaviti Andersona i mislim da će to biti rano. On se nikada nije suočio s nekim poput Martina. Pobijedit ćemo i krenuti dalje, bez problema.", zaključio je Bakoleov trener.

Ako se Nelsonovo predviđanje ostvari, Bakole bi uskoro mogao dobiti priliku za borbu protiv najvećih imena.

Linker
26. lipanj 2024 16:22