K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: UFC pauzira, ali boks nudi pregršt vrhunskih i jako uzbudljivih mečeva

Joe Joyce vs. Joseph Parker

 Instagram (frank Warren)
Ovog vikenda moći ćemo uživati u pregršt raznolikih borilačkih priredbi

Nažalost po sve UFC fanove, najjača svjetska MMA organizacija pauzirat će ovog vikenda. Međutim, Bellator nudi jako kvalitetnu alternativu i to u terminu koji pogoduje europskoj publici, a boksački fanovi moći će uživati u novom nastupu jednog od najperspektivnijih boksača u ovom trenutku, kao i u sjajnom obračunu teškaša.

Bellator 285: Queally vs. Henderson

MMA eventi u Dublinu uvijek su nešto posebno, a takav bi trebao biti i ovotjedni Bellatorov. Peter Queally i Benson Henderson nastupit će u glavnoj borbi večeri, a dva legendarna veterana, Yoel Romero i Melvin Manhoef borit će se u sunaslovnoj borbi večeri. Borci poput Madsa Burnella, Breta Johnsa, Karla Albrektssona i Gergoija Karakhanyana također će nastupiti.

Gdje: 3Arena, Dublin, Irska

Kad: Petak, 23.9. od 19:00h. ‘‘Main card‘‘ starta u 22:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Super Rizin & Rizin 38: Mayweather vs. Asakura

Japanska borilačka organizacija ovaj event organizira u suradnji s ‘‘The Money Teamom‘‘ Floyda Mayweathera. Rizin 38 event nudi nastup Kyojija Horiguchija koji će se boriti protiv Yuta Hokamure, a ‘‘Super Rizin‘‘ dio eventa predvodit će egzibicijski meč Floyda Mayweathera i Mikurua Asakure. Asakura je inače MMA borac, ali odlučio se upustiti u boksačku egzibiciju protiv Floyda.

Gdje: Saitama Super Arena, Saitama, Japan

Kad: Super Rizin održat će se u noći sa subote (24.9.) na nedjelju (25.9.), s početkom od 4:00h ujutro. Tri sata kasnije, točnije u nedjelju od 7:00h ujutro započet će Rizin 38 dio priredbe.

Popis borbi: Rizin 38 (OVDJE); Super Rizin (OVDJE)

MMA Attack 4: #Comback

Event ove poljske MMA organizacije vjerojatno ne bi našao svoje mjesto u sklopu našeg ‘‘BORILAČKOG TJEDNA‘‘, ali ovdje je zbog nastupa Vase Bakočevića. Crnogorski MMA borac bio je umirovljen nekoliko dana, a onda je najavio povratak borbama i to već ovog vikenda. ‘‘Psihopata‘‘ će nastupiti u meču prema posebnim pravilima, a protivnik će mu biti Mateusz Muranski (4-2-0) u kategoriji do 95 kilograma. Zuluzinho i Serigne Ousmane Dia također će se obračunati na ovom eventu, a priredbu predvode Adam Wieczorek i Oli Thompson.

Gdje: Będzin, Poland

Kad: U subotu (19.9.) od 19:00h. Vaso nastupa u sunaslovnoj borbi večeri, točnije osmoj po redu na ovom eventu.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank Boxing: Shakur Stevenson vs. Robson Conceicao

25-godišnji Shakur Stevenson (18-0-0) jedan je od najperspektivnijih boksača na svijetu, ako ga uopćemo možemo nazivati perspektivni s obzirom da se već dokazao na najvišoj razini. Neporaženi američki boksač branit će svoje WBC, WBO i The Ring pojaseve u super-perolakoj kategoriji, a protivnik će mu biti Brazilac Robson Conceicao (17-1-0).

Gdje: Prudential Center, Newark, New Jersey, USA

Kad: U noći s petka (23.9.) na subotu (24.9.). Stevenson i Conceicao u ringu bi se trebali naći oko 05:30h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Quensberry Promotions: Joe Joyce vs. Joseph Parker

Osim Stevensona i Conceicaoa, boksački fanovi svjedočit će još nekim vrhunskim mečevima. Onaj između Joe Joycea (14-0-0) i Josepha Parkera (30-2-0) možda je i najuzbudljiviji koji nas čeka ovaj tjedan. Dvojica ponajboljih teškaša svijeta obračunat će se za WBO-ovu titulu privremenog svjetskog prvaka. Amanda Serrano (42-2-1) također će nastupiti na tom eventu, a u meču protiv Sarah Mahfoud, ulog će biti IBF, IBO, WBC i WBO titule u perolakoj kategoriji. Hrvatski ‘‘journeyman‘‘ Toni Višić (20-34-0) borit će se protiv perspektivnog Britanca Tommyja Fletchera (1-0-0).

Gdje: Manchester, Engleska

Kad: U subotu (24.9.). ‘‘Main card‘‘ započinje od 20:00h, a Joyce i Parker u ringu bi se trebali naći od 23:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
24. lipanj 2024 00:37