K1 i Boks

‘Boksački eventi kroz povijest uvijek su predugo trajali. To ne mora biti tako, garantiram vam promjene‘

Eddie Hearn

 Screenshot (youtube, Dazn)
Poznati boksački promotor Eddie Hearn planira veliku promjenu na eventima pod okriljem Matchroom Boxinga

Koliko puta ste se namučili da bi ostali budni i pogledali neki od velikih boksačkih mečeva? Vjerujemo nebrojeno puta. Čak i ako se radi o priredbama u Saudijskoj Arabiji gdje termini održavanja evenata odgovaraju i europskoj publici, nerijetko se program nepotrebno razvuče sve do sitnih noćnih sati.

Dobro pamtimo koliko je popratnog sadržaja imao event na kojem su se borili Anthony Joshua i Francis Ngannou, a sigurni smo da dobar broj zainteresiranih gledatelja jednostavno odustane zbog predugog i zamornog programa.

Shvatio je to i Eddie Hearn, čelni čovjek Matchroom Boxing promotorske kuće. Eddie je proteklog vikenda organizirao boksačku priredbu na kojoj je Terri Harper porazila Rhiannon Dixon, a priredba je okončana relativno rano.

"Raniji završetak eventa nismo namjerno inicirali. Imali smo nekoliko mečeva koji su brzo završili, ali mislim da je puno bolje kada event završi ranije.", započeo je Hearn za IFL TV, a zatim je dodatno pojasnio.

"Mislim da su ljudi napuštali ovaj event razmišljajući: ‘Oh, tek je 10 sati (navečer), možemo otići na pivo ili možemo otići nešto pojesti. Također možemo otići i ranije na spavanje‘. Već sljedeći tjedan odradit ćemo sastanke na kojima ćemo razgovarati o promjenama tijekom 2025. godine. Jedna od glavnih stvari bit će održavanje glavnih borbi večeri u 21:00h. Gotovo pa garantiram da će se to dogoditi, jer razlika je stvarno velika. Boksačke priredbe kroz povijest uvijek su se razvlačile do 22:00h ili 23:00h. Ne mora biti tako.", rekao je Hearn.

Napominjemo kako Hearn priča o eventima koje će organizirati Matchroom i pretežno se održavaju na području Velike Britanije. Radi se o vremenskoj zoni koja je jedan sat "iza nas", što znači ako glavna borba večeri dođe na red u 21:00h, mi ćemo ju gledati u 22:00h. Nadamo se poticanju takve promjene i u potpunosti podržavamo ideju Eddieja Hearna, jer svima je lakše pratiti velike boksačke mečeve u takvim terminima.

Linker
30. rujan 2024 12:22