K1 i Boks

Boksač koji je prvih 16 mečeva završio nokautom u prvoj rundi ponovno u akciji ovu subotu

Edgar Berlanga

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Mladi boksač je pred finalnim ispitom prije eventualnog napada na titulu

Nakon prvih 16 nastupa Edgara Berlangu smatrali su neviđenom senzacijom jer je bio možda i jedini boksač u povijesti koji je u prvih 16 nastupa upisao 16 nokauta u prvoj rundi. Iako mu protivnici nisu bili iz samog vrha super srednje kategorije, nisu bili niti loši. Sve su to bili boksački koji ili imaju preko 20 mečeva uz nekoliko poraza ili boksači koji se tek probijaju isto kao i on i imaju jedan ili eventualno dva poraza. I sam boksač izjavio je da mu nije u cilju nokautirati protivnike u prvoj rundi, već da želi nekoga s kime će moći dobiti iskustvo da odradi borbu do sudačke odluke.

Tako je u posljednje tri borbe dobio dosta kvalitetnije protivnike koji su ipak uspjeli preživjeti tu famoznu prvu rundu s njim i na kraju došli do sudačke odluke. Berlanga je pobjedu odnio i u ta tri meča, ali dobio i vrijedno iskustvo boksanja u 'dubokim vodama'. Tako je sada svoj profesionalni 'scor' unaprijedio na 19-0, a u subotu ga čeka iskusni Kolumbijac Roamer Alexis Angulo. Angulo u svojoj karijeri ima 27 pobjeda, od kojih je 23 završio prekidom, te dva poraza. Iskustvo je definitivno na njegovoj strani, a prije nešto manje od dvije godine boksao je protiv jednog od najboljih boksača današnjice Davida Benavideza za WBC naslov u super srednjoj kategoriji te izgubio prekidom u 10. rundi.

Ovo je meč koji će zapravo pokazati pripada li Edgar Berlanga samome svjetskom vrhu ili je bio još jedan 'hype train' koji će se ugasiti nakon prvog protivnika iz samog svjetskog vrha. BoxRec ljestvica trenutno ga pozicionira na 11. mjestu super srednje kategorije gdje prvo mjesto zauzima Canelo Alvarez. Berlanga je ususret svojoj 20. borbi u karijeri odradio intervju u kojem se vidi koliko je uzbuđen zbog svoje iduće borbe.

"Jako sam uzbuđen i ne mogu dočekati da uđem u ring na Madison Square Gardenu gdje su boksali velikani poput Cotta i Tita (Felix Trinidad). Ovo je težak izazov i neće biti lako, ali ja sam spreman na sve. Odradit ću svoje i priuštiti gledateljima šou. Ovo će biti najveća borba u mojoj karijeri. S ovom borbom ja ću svima pokazati što sam kadar učiniti."- zaključio je Berlanga.

Linker
05. srpanj 2024 07:45