K1 i Boks

Bob Arum cinično vjeruje da je Tyson Fury pobijedio Usyka te poručuje da ćemo gledati okršaj s Joshuom

Warren, Fury, Arum

 UPI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Upi/alamy/alamy/profimedia
Čelnik Top Ranka uvijek je imao kontroverzne stavove vezane uz njegove boksače, ali ovog puta je možda pretjerao

Izvršni direktor Top Ranka, Bob Arum, vjeruje da je Tyson Fury zaslužio pobjedu nad Oleksandrom Usykom u njihovom povijesnom okršaju za neosporeni naslov svjetskog prvaka i najavljuje mogući revanš prije kraja godine.

Usyk je postao prvi apsolutni prvak teške kategorije u eri četiriju pojaseva u Saudijskoj Arabiji ranije ovog mjeseca kada je pobijedio Furyja podijeljenom odlukom sudaca, nakon što je u uzbudljivoj devetoj rundi gotovo nokautirao Gypsy Kinga.

Fury je do tog trenutka izgledao kao da kontrolira borbu, dok je Usyk iskoristio priliku tijekom brojanja da pridobije bodove kod sudaca u završnim rundama. "Da, gledajući borbu, sjedio sam s Frankom (Warrenom) i nakon desete runde rekao sam mu da Tyson mora osvojiti jednu od preostale dvije runde da bi pobijedio," rekao je Arum za Sky Sports. "Nije osvojio 11. rundu, ali je jasno osvojio 12. rundu.

"Prvu rundu dao sam Usyku, zatim sljedećih šest Tysonu. Ostatak za Usyka osim posljednje runde, koju sam dao Furyju. Imao sam sedam rundi za pet za Tysona, što je bio slučaj i kod jednog od sudaca."

Očekuje se da će se Fury i Usyk ponovno susresti na temelju klauzule o revanšu, iako ostaje za vidjeti hoće li to biti za neosporeni naslov, s obzirom na mogućnost da IBF pojas bude proglašen upražnjenim.

"Znam da je Tyson željan revanša," nastavio je Arum. "Mislim da će to vjerojatno biti u studenom ili prosincu jer ne možete to učiniti u listopadu. Dečki treniraju cijelu godinu i sada ih vraćati u trening nema smisla."

Prema Arumu, ugovor predviđa da se revanš održi u Saudijskoj Arabiji, budući da bi bilo gdje drugdje bilo nemoguće financijski organizirati tako veliku borbu. "Saudijci su sjajni domaćini. Mislim da je prezentacija događaja bila izvrsna. Tako da sam siguran da će se revanš održati u Saudijskoj Arabiji."

Anthony Joshua potencijalno čeka pobjednika revanša, u nastojanju da se vrati na vrh teške kategorije nakon niza destruktivnih nastupa poslije dvostrukog poraza od Usyka. Britanski okršaj s Furyjem nije se ostvario nekoliko puta, ali bi mogao biti u planu za sljedeću godinu.

"Razgovarajući s Tysonom, on želi tu borbu," rekao je Arum. "I ta borba bi svakako pripadala Wembleyu. Nadamo se da će se tamo održati." Fury je izrazio želju za susretom s Joshuom nakon revanša s Usykom, gdje namjerava osvetiti svoj prvi poraz u karijeri.

"Eddie [Hearn] bi volio vjerovati da je njegov čovjek ovdje relevantan," rekao je Fury. "Ali suočimo se s činjenicama. Jasno je da je Usyk pobijedio ‘bilderčića‘ dva puta. Imao je dvije prilike i oba puta je izgubio. Sad je na meni i Usyku."

"[Nakon toga] onda ću se obračunati s kobasicom, AJ-em... Pripremit ću dvije pržene kobasice, pržeći se na tavi."

"Između dvije [Usyk] borbe je prilično razmaka pa bi jedna mogla biti u svibnju, a druga na početku sezone u Rijadu."

Linker
21. lipanj 2024 21:32