K1 i Boks

Bivši trener Anthonyja Joshue savjetovao Duboisa kako da pobijedi u meču: ‘To ti je najjače oružje protiv njega‘

 Anthony Joshua 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Dubois je u posljednjim mečevima, a pogotovo u onima protiv Hrgovića i Millera, pokazao veliki napredak

Većina Anthonyja Joshuu vidi kao pobjednika u subotnjem meču protiv Daniela Duboisa. Dvojac će rukavice ukrstiti na Wembleyju, i to za IBF-ov pojas u teškoj kategoriji. Dubois je pobjedom nad Filipom Hrgovićem zaradio ovu veliku priliku, a vidjet ćemo hoće li ju i iskoristiti.

Veliki zalogaj Joshua je za njega, no u posljednjim mečevima uistinu je pokazao veliki napredak. Joshuin bivši trener, Richie Woodhall, savjetovao je Duboisa kako da pobjedi Joshuu, odnosno, rekao mu koje je najsnažnije oružje koje posjeduje u borbi protiv nekadašnjeg prvaka:

‘‘Duboisov prednji direkt nije samo jedan normalan direkt. Jak je kao i desna ruka većine drugih teškaša. O takvom udarcu se radi. Prednji direkt Daniela Duboisa najbolji je prednji direkt u teškoj kategoriji danas, taj njegov tajming i preciznost. Kod većine drugih direkt služi da namjeste protivnika za snažnije udarce, ali Daniel vas može povrijediti s njim. Ne služi mu samo za skupljanje bodova‘‘, rekao je Woodhall za TNT Sports.

‘‘Ako će Daniel pobijediti u toj borbi, prednji direkt imat će veliku ulogu. Morat će biti koncentriran, sve će ovisiti o koncentraciji. To je razlog zbog kojeg je tako brz direkt težak za obraniti, jer ne znate kada dolazi‘‘, dodao je.

Osim toga, Dubois je u posljednjim mečevima, a pogotovo u onima protiv Hrgovića i Millera, pokazao veliki napredak. Dojam je kao da se više ne boji primati udarce te zna kada treba stisnuti protivnika, no Joshua je ipak stepenica više. Kako će reagirati na Joshuine razorne udarce, saznat ćemo već ove subote.

Linker
18. rujan 2024 08:53