K1 i Boks

Bivši svjetski boksački prvak tvrdi: ‘Canelo će brutalno pretući Golovkina u trećem meču‘

Gennady Golovkin vs. Canelo Alvarez

 CORTESÍA/Newscom/Profimedia
Meksikanac i Kazahstanac trebali bi se obračunati u devetom mjesecu ove godine

Proteklog vikenda, Gennady Golovkin (42-1-1) vratio se u ring nakon više od godinu dana izbivanja. Odlični kazahstanski boksač pobijedio je Ryota Muratu te je svojim IBF i IBO pojasevima, pridodao i WBA (Super) titulu prvaka srednje kategorije.

Puno je problema Golovkin imao kroz prvih pet rundi, ali kako je meč odmicao, Murata je platio danak prejakom tempu kroz prvu polovicu meča i Golovkin ga je polako rastavljao, sve do kulminacije i tehničkog nokauta u devetoj rundi.

Unaprijed je bilo poznato kako Golovkina u slučaju pobjede čeka trilogija s Canelom Alvarezom. Taj meč trebao bi se održati 17. rujna, a nakon kontroverzi u prva dva meča (remi i pobjeda Canela), Golovkin će imati još jednu priliku pobijediti svog vjerojatno najvećeg rivala.

Šteta je što 40-godišnji Golovkin ne djeluje moćno kao u svojim najboljim godinama, dok 31-godišnji Canelo uživa možda i vrhunac svoje karijere. Uzevši u obzir brojne probleme koje je Golovkin imao protiv Murate, mnoge je taj meč naveo na mišljenje kako se Golovkin neće dobro provesti protiv Canela.

Jedan od pobornika te teorije jeste i Tony Bellew, umirovljeni engleski boksač i bivši svjetski prvak u ''cruiserweight'' kategoriji. ''Bomber'' nema povjerenja u Golovkinove šanse.

''Ovo je bila perfektna audicija GGG-u za treći meč s Canelom. Ako gledamo iz te perspektive, bila je to perfektna audicija. Izgledao je ranjivo i staro, bio je natjeran na kretnje unatrag od strane boksača koji nije poznat kao naročito ozbiljan udarač. Gledajući iz Golovkinove perspektive i onog kako bi se on trebao osjećati, ja na njegovom mjestu ne bi prilazio niti blizu Canelu. To će završiti jako loše za njega, po mom mišljenju. Godine nikog ne čekaju, to je bilo jasno vidljivo. 'Triple G' više nije što je nekoć bio i ne želim ga gledati brutalno pretučenog od strane Canela u trećem meču, a mislim da će se to dogoditi.'', započeo je Bellew za DAZN Boxing Show. a zatim dodao.

''Realnost je da se samo jedan borac od njih dvojice poboljšao, a svi znamo koji je to. Ne samo da je Canelo postao bolji, nego je postao veći i snažniji. Mislim da će se to sve očitovati u trećem meču.'', dodao je Tony.

Canela 07. svibnja (peti mjesec) čeka meč protiv WBA prvaka poluteške kategorije, Dmitryja Bivola. Težak će to biti ispit za neporaženog Meksikanca, ali nije poznato utječe li ishod te borbe na trilogiju s Golovkinom. Jasno je bilo da Kazahstanac mora savladati Muratu, ali što se događa ako Canelo izgubi, trenutno nije poznato.

Linker
23. lipanj 2024 20:45