K1 i Boks

Bivši prvak traži da se Garciju doživotno izbaci iz boksa: ‘Tko god padne na steroide, treba dobiti doživotnu zabranu‘

Ryan Garcia 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
U ovom trenutku je teško donijeti bilo kakav sud jer je taj B-uzorak pokazao da Garcia u organizmu nije imao spomenutu supstancu

Unatoč velikoj pobjedi nad Devinom Haneyjem, Ryan Garcia bacio je veliku ljagu na svoju karijeru, a ujedno i spomenutu pobjedu. A-uzorak kojeg su mu uzeli nakon meča ispostavio se pozitivnim na nedozvoljenu supstancu, dok je B-uzorak bio negativan. Cijeli slučaj se i dalje istražuje te novih informacija još nema.

S obzirom na negativan B-uzorak, Garcia bi se mogao iz cijele situacije izaći, no još uvijek čekamo očitovanje nadležnih tijela. Bivši prvak, Tony Bellew, ima nultu stopu tolerancije prema ovakvim stvarima te je jučer rekao da bi po njemu Garciji trebalo doživotno zabraniti da se natječe:

‘‘Ja sam uvijek vjerovao da ukoliko neki borac padne na nedozvoljena sredstva, da mu treba doživotno zabraniti natjecanja. Ne radi se o spreju za nos, to je steroid, sredstvo za poboljšanje performansi. To je opasano‘‘, započeo je Bellew u intervjuu za Boytle Sports.

‘‘Korištenje steroida i svih sredstava za poboljšanje performansi, znam da sam grub, ali Ryana Garciju treba izbaciti iz sporta do kraja života. Neovisno o tome jeste li moj prijatelj ili ne – ukoliko padnete na steroide, trebate dobiti doživotnu zabranu. Ljudi će reći da sam podržao Conora Benna – je li Conor Benn pokušavao ostati trudan?‘‘, dodao je.

U ovom trenutku je teško donijeti bilo kakav sud jer je taj B-uzorak pokazao da Garcia u organizmu nije imao spomenutu supstancu. Možda ćemo svi skupa biti pametniji nakon što se očituje i komisija, no sigurna je stvar da Garciji ovo nikako nije trebalo. Spektakularno je srušio Haneyja, no s ovime je sada sve došlo pod veliki znak upitnika.

Linker
27. svibanj 2024 21:24