K1 i Boks

Bivši Hrgovićev protivnik: ‘Hearn se uvlači Wilderu u stražnjicu, a on je bombarder bez municije‘

Zhilei Zhang

 Li Ying/Xinhua News/Profimedia
Kinez je unatoč jezičnoj barijeri na prošloj konferenciji ‘pokazao zube‘ dok je Hearn pokušavao minimizirati štetu

Na zadnjoj konferenciji za novinare prije njegove teškaške borbe protiv Deontayja Wildera, Kinez Zhilei Zhang unio je nemir unutar tima Matchroom Boxinga u kojem je i naš Filip Hrgović. Zhang i Wilder će se sastati u subotu kao glavna borba na "5 vs 5" priredbi u Saudijskoj Arabiji, koja okuplja borce iz Matchrooma i Queensberry Promotionsa, antagonizirajući "promotorski rat" između dva Britanca i ponajveća svjetska promotora, Eddieja Hearna i Franka Warrena.

Obračun između Amerikanca i Kineza je postao najiščekivaniji nakon što je Artur Beterbiev otkazao svoj nastup protiv Dmitrija Bivola. Wilder je postavljen za kapetana tima Matchrooma, što znači da može osvojiti dvostruke bodove za svoju stranu ako pobijedi Zhanga.

"Mislim da je napravio grešku," rekao je "Big Bang" Zhang. "Mislim da su ga odabrali za kapetana kako bi mu se uvukli u stražnjicu i osigurali promotivni ugovor, a to je jedino bitno za Hearna."

Zhangova izjava izazvala je smijeh, no Hearn je odmah odlučio minimizirati potencijalnu medijsku štetu te je njegov "damage control" baziran na floskulama poput onih da je Wilder za njega unatoč svemu jedan od najboljih teškaša današnjice.

"Volio bih potpisati ugovor s Wilderom. Mislim da je jedan od najboljih i najuzbudljivijih teškaša na svijetu - ali isto tako je i Zhilei Zhang," rekao je Hearn.

"Imat ću priliku vidjeti Wildera kako eksplodira u subotu navečer. Čast mi je predstavljati Deontayja Wildera, makar samo za jednu noć, i nadam se da će, kao što je Zhilei Zhang rekao, budućnost dovesti do ugovora s mojom promocijom. No, sve što je važno je subotnja noć, i vjerujem da ćete vidjeti jedan od najbrutalnijih nokauta u teškaškoj diviziji, a Wilder će se ponovno etablirati kao najopasniji čovjek u teškaškoj diviziji."

Wilder je bio glasniji u svojim izjavama, ali Zhang je imao svoje borbene riječi.

"On je veteran, i on je ‘Bronze Bomber‘ s razlogom," rekao je Zhang. "Ali mislim da je bombarder bez municije, jer se sada bori protiv Big Banga".

Linker
01. lipanj 2024 16:57