K1 i Boks

Bez obzira na ishod već se zna što slijedi za Wildera i Furyja!?

 Screenshot (YouTube)
Nakon Deontaya Wildera za Tysona Furyja slijedi - Deontay Wilder! Barem tako tvrdi Frank Warren, promotor 'Kralja Cigana' koji je javno iznio njihove planove za boksačku 2020. godinu.

Tyson Fury 22. veljače ponovno će imati priliku ugrabiti WBC-ov pojas, a protivnik će mu kao i u prosincu 2018. biti aktualni prvak Deontay Wilder. Nakon što je svaki ostvario po dvije pobjede od njihovog neodlučenog susreta, 'Brončani bombarder' i 'Kralj Cigana' održali su obećanje i ponovno potpisali ugovor za novi dvoboj.

No što slijedi nakon okršaja u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni? Ako ćemo vjerovati promotoru Franku Warrenu, bit će to novi susret ovih boksačkih zvijezda jer će poraženi najvjerojatnije tražiti novu priliku.

"Fury i Wilder vjerojatno će se ponovno boriti na ljeto, ali ja želim gledati Furyja protiv WBA, IBF i WBO prvaka Anthonyja Joshue. To bi bila spektakularna borba za britanski boks i siguran sam da bi dvaput napunili Wembley", otkrio je planove Warren u svojoj kolumni za Daily Star.

Iz navedenog možemo zaključiti kako u ugovorima postoji klauzula o revanšu. Kod 'Brončanog bombardera' je ona opravdana činjenicom da je aktualni prvak koji je 10 puta zaredom obranio naslov. S druge strane, Fury se za to najvjerojatnije izborio činjenicom da je, baš poput Wildera, još uvijek neporažen, ali i da je po većini boksačkih fanatika njemu trebala pripasti sudačka odluka iz prvog susreta.

Linker
23. lipanj 2024 04:38