K1 i Boks

Arslanbek Makhmudov nova je teškaška sila i to je potvrdio nokautiravši Mariusza Wacha

Arslanbek Makhmudov

 screenshot (YouTube)
Profesionalni boks teške kategorije dugo nije bio ovako uzbudljiv kao danas

14-0 profesionalni je boksački omjer koji nakon vikenda stoji pored imena Arslanbeka Makhmudova, 32-godišnjeg ruskog teškaša. Omjer je to isti onom Filipa Hrgovića, no analitičari i fanovi reći će kako je do njega došao kroz teži put nego "El Animal". Mi se time nećemo baviti, ali ćemo svakako reći kako je njihov potencijalni meč u budućnosti itekako intrigantan.

197 centimetara visoki boksač iz Sjeverne Osetije među svojim žrtvama već je imao jednog svjetskog prvaka, a sad je pridodao i izazivača za svjetsku titulu, Mariusza Wacha.

Wach je zapravo čovjek koji je dugo izdržao u ringu, budući da je Makhmudov posao završio u šestoj rundi. Tek je Jonathan Rice došao do sedme, a sve ostale protivnike, uključujući bivšeg svjetskog prvaka Samuela Petera, završio je prije kraja treće runde.

Nova pobjeda dovela ga je na 30. mjesto BoxRec ljestvice i sve se glasnije priča o tome što ovaj nokauter donosi u ring. Prije svega jednu rijetko viđenu agresivnost kombiniranu sa snagom. Nećemo pogriješiti ako kažemo da je ovo boksač koji od prve sekunde meča u planu ima samo jedno, nokautirati protivnika.

Teška kategorija profesionalnog boksa je izuzetno zanimljiva. Na samom vrhu trenutno se nažalost igraju neke igrice, dokazani boksači traže različite puteve za povratak tamo, ali oni koji dolaze su nevjerojatno uzbudljivi. Još kad bi stvari u boksu bile drugačije posložene pa da se možemo nadati njihovim međusobnim mečevima, bilo bi fenomenalno.

Ovako možemo samo pratiti njihove uspone i nadati se velikim okršajima. I to je zapravo jako uzbudljivo.

Linker
01. srpanj 2024 19:04