K1 i Boks

Anthony Joshua se usporedio s Furyjem: ‘Imali smo nekoliko zajedničkih protivnika, sve sam ih nokautirao‘

Anthony Joshua

 DANIEL LEAL Afp
Usyk i Ngannou bit će peti i šesti zajednički protivnik britanskim boksačima

Anthony Joshua "uopće" ne želi usporediti svoju izvedbu 8. ožujka s onom Tysona Furyja kada se suočio s Francisom Ngannouom 28. listopada.

Joshua nije predvidio nokaut Ngannoua tijekom ili nakon njihove press konferencije u ponedjeljak u Londonu. Velika britanska superzvijezda ipak je primijetio da je nokautirao svakog protivnika s kojim su se borili on i Fury.

"Volim povrijediti ljude, definitivno. Kad pogledate, svakog protivnika kojeg ja i Fury imamo zajedničkog, ja sam ih nokautirao. On nije. Ako govorite o činjenicama i statistikama, svima protiv kojih smo se borili, a koji su slični, na kraju sam razbio lice ili ih nokautirao. Dakle, vidjet ćemo što će se dogoditi", kazao je.

Oleksandr Usyk i Francis Ngannou bit će peti i šesti zajednički protivnici britanskim boksačima u profesionalnom boksu.

Ukrajinac Usyk (21-0, 14 KO), koji je dvaput pobijedio Joshuu na bodove u borbama za naslov, sučelit će se s Furyjem (34-0-1, 24 KO) u borbi koja će dati prvog apsolutnog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji u eri s četiri pojasa 17. veljače u Kingdom Areni. Joshua (27-3, 24 KO) i Ngannou (0-1) odmjerit će snage nešto manje od tri tjedna kasnije u Kingdom Areni.

Linker
02. listopad 2024 14:29