K1 i Boks

Anthony Joshua o meču Usyka i Furyja: ‘Obojici želim da zdravi napuste ring, ali mislim da će Usyk pobijediti‘

Oleksandr Usyk (lijevo) i Anthony Joshua (desno)

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji dao je svoje viđenje meča za ujedinjenje teškaških titula

Anthony Joshua jučer je i službeno najavio svoj sljedeći nastup. Jedan od najboljih teškaša na svijetu u ring će kročiti 8. ožujka (treći mjesec) na velikoj priredbi u Saudijskoj Arabiji.

‘‘AJ‘‘ će boksati protiv Francisa Ngannoua, nekadašnjeg UFC-ovog prvaka teške kategorije. Proteklih desetak dana puno se špekuliralo o datumu njihove borbe. 9. ožujka prvotno se spominjao kao službeni datum, ali Joshua i Ngannou ipak će boksati dan ranije, točnije u petak 8. ožujka.

Zapravo je to dobra vijest za hrvatske fanove borilačkih sportova, jer 9. ožujka na rasporedu je Gloryjev Grand Prix u teškoj kategoriji, a naš Antonio Plazibat bit će dio tog turnira. Ovako neće biti preklapanja u terminima. Petak donosi boksački spektakl, subota nudi Gloryjev turnir u teškoj kategoriji, a u noći sa subote na nedjelju gledat ćemo fantastični UFC 299 event. Naravno, nešto manje od dva mjeseca čekamo do tog vikenda.

Vratimo se na Joshuu. Porazi li Joshua Ngannoua u međusobnom obračunu, bit će zanimljivo vidjeti što slijedi za britanskog teškaša. Potencijalno mu se otvara mogućnost za meč s Filipom Hrgovićem, a lako je moguće da IBF-ova titula svjetskog prvaka bude u igri.

Naravno, uvijek su u igri i oni najveći mečevi s najzvučnijim protivnicima. To su trenutno Tyson Fury i Oleksandr Usyk, nositelji svjetskih titula u teškoj kategoriji. Njihov međusobni obračun na rasporedu je 17. veljače (drugi mjesec), a Joshua se jučer za Sky Sports osvrnuo na taj meč.

‘‘Bit će to dobar meč. Mislim da će Usyk ipak doći do pobjede, ali nije me pretjerano briga. Želim da obojica zdravi napuste ring. Teška je ovo igra i to je sve što mogu tražiti, da zdravi izađu iz ringa. Kad je u pitanju tijek meča, to apsolutno ne utječe na moj život. Ja nisam jedan od onih fanova koji plaču jer je netko pobijedio ili izgubio. Tako je, kako je, idući dan će svakako doći. Sretno obojici.‘‘, rekao je Joshua, a zatim je otkrio s kime bi se radije borio u budućnosti.

‘‘Vjerojatno više priželjkujem priliku za meč protiv Tysona Furyja. Mislim da je to bolji meč za fanove, ali i za mene osobno.‘‘, dodao je ‘‘AJ‘‘.

S obzirom da je dvaput već boksao protiv Usyka i oba meča je izgubio, naravno da meč protiv Tysona Furyja ima više smisla nego trilogija sa Usykom, a vrijeme će pokazati koje opcije će se otvoriti sjajnom Joshui. Nešto se ipak pita i Francisa Ngannoua.

Linker
30. lipanj 2024 07:32