K1 i Boks

Anderson Silva u svoj boksački meč ulazi kao veliki autsajder

Anderson Silva
 screenshot (YouTube, UFC)
Kladionice nisu niti malo naklonjene Andersonu Silvi pred meč protiv Julia Cesara Chaveza Jr.

MMA velikan Anderson Silva odlučio je nastaviti karijeru tako što će se okušati u boksačkom ringu i to 19. lipnja u meksičkoj Guadalajari, gdje ga čeka meč protiv Julia Cesara Chaveza Jr. Čim je meč potvrđen, istim su se pozabavile i kladionice, a ponuđeni tečajevi zapravo nisu iznenađenje.

Legendarni 45-godišnji Silva postavljen je za velikog autsajdera i prosječni tečaj na njegovu pobjedu iznosi 3.75. Jasno je da je onda Meksikanac veliki favorit, što se prosječnim tečajem 1.29 apsolutno može potvrditi. Silva je ovaj meč prihvatio nakon što je posljednjih mjeseci žonglirao s raznim ponudama i to nakon što najveće MMA promocije nisu izrazile želju dovesti ga u svoje redove.

Silva je krajem prošle godine otpušten iz UFC-a, nakon što je poražen u sedam od posljednjih devet borbi. Iako je imao još jednu borbu na ugovoru, Dana White je izjavio kako mu više nema namjeru dozvoliti borbu u Octagonu. Uz obavijest o otkazu, White mu je preporučio da se umirovi i posveti obitelji, no "Spider" se nije složio s tim prijedlogom, izjavivši kako još uvijek osjeća želju za borbom.

Iako je i 35-godišnji Chavez daleko od svojih najboljih dana, ipak je riječ o vrhunskom boksaču, ujedno deset godina mlađem od Brazilca pa zapravo nikoga ne treba čuditi što je toliki favorit, unatoč tome što će morati otići ponešto kilograma iznad svoje uobičajene težine na kojoj se kroz karijeru borio.

Možda će ovo biti posljednja prilika svim Silvinim fanovima da uživaju u majstorijama njihovog ljubimca. Ako rezultat meča bude onakav kako kladionice prognoziraju, to bi na kraju sigurno bilo i najbolje.

Linker
29. lipanj 2024 12:12