K1 i Boks

Anderson Silva otkrio koliko se dugo planira profesionalno boriti

Anderson Silva
 Xinhua/Avalon.red/Avalon/Profimedia
Brazilski MMA borac i boksač navodi kako se i dalje osjeća dobro te je sretan jer svaki dan trenira

Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije i jedan od najvećih MMA boraca u povijesti Anderson Silva uskoro će drugi puta ući boksački ring ove godine. Nakon što je u lipnju ove godine oduševio izvedbom i pobjedom protiv Julija Cesara Chaveza Jr.-a, Andersona čeka bivši MMA borac Tito Ortiz. Borba će se održati 11. rujna.

''Spider'' je u listopadu 2020. godine odradio zadnji nastup u UFC-u te je u studenom dogovorio raskid suradnje s UFC-om nakon što je više od 14 godina nastupao za najjaču svjetsku MMA promociju. Silva je iz UFC-a otišao s tri poraza u nizu, a mnog su špekulirali kako mu se bliži kraj te da mu je vrijeme za mirovinu. Međutim, 46-godišnjak se pronašao u boksu, a u razgovoru za TMZ Sports otkrio je kada se planira umiroviti.

''Ne znam hoću li se boriti u svojim 50-ima, ali moj je cilj da zadnju borbu odradim s 49 godina. Kada mi bude 49, vjerojatno ću biti gotov. To je moj vjerojatni cilj, boriti se još tri godine i onda ću završiti. 49, to je broj. Možda se budem još mogao boriti, no ponavljam, trenutni cilj je završiti karijeru s 49 godina. Neću se boriti nakon toga. Ali ne znam, trenutno sam u dobroj formi i jako sam sretan kada idem u dvoranu svaki dan, u Spider Lab gdje konstantno učim nešto novo. Tako sam sretan i vrlo sam sretan tip jer mi Bog pruža priliku da nastavim sa svojim poslom. To je ludo i nevjerojatno.'', rekao je ''Spider'' koji očito ni sam nije baš najsigurniji kada će se točno umiroviti.

Očito je kako je njegov plan da završi karijeru za tri godine, no vidljivo je kako se trenutno dobro osjeća te i dalje uživa u treninzima. Vidjet ćemo što godine donose, nikada se ne zna što se sve može dogoditi u naredne tri godine. Ono što je sigurno jeste činjenica kako ''Spider'' i dalje odlično izgleda u ringu, a kada god se odlučio umiroviti, njegova ostavština u borilačkom sportu biti će ogromna.

Linker
05. srpanj 2024 20:55