K1 i Boks

Agron Smakići potpisao za legendarni Universum Box Promotions, uskoro prvi meč!

 Instagram
Neporaženi hrvatski boksački profesionalac Agron Smakići je potpisao ugovor s nekoć vrlo uglednom promotorskom njemačkom kućom Universum Box Promotions. Smakićija u akciji nismo vidjeli godinu dana, a sudeći prema BoxRecu, trebao bi nastupiti 7. rujna na priredbi u Hamburgu (protivnik nepoznat).

Nakon što je u proteklih godinu dana pregovarao s nekoliko promotora, 29-godišnji Smakići se u konačnici odlučio za potpis ugovora u njemačkom Hamburgu. O svemu je obavijestio javnost preko svog službenog Instagram profila.

"Dragi prijatelji, vrlo mi je drago što mogu najaviti da sam od sada dio Universum Box Promotionsa. Siguran sam da zajedno možemo ostvariti velike stvari. Želio bih zahvaliti svom timu i svima ostalima koji su me podupirali. Vaš Agron", napisao je Smakići objavivši pitom odličan kratki kompilacijski video.

Boksač iz Zagreba ima 14-0 u profesionalnoj karijeri i trenutačno je trećeplasirani hrvatski teškaš iza Filipa Hrgovića i Petra Milasa, a među svjetskim teškašima na BoxRecu drži 124. mjesto. Smakići je neko vrijeme trenirao s hrvatskim stručnjakom Ivanom Filipovićem, a nedavno je imao kratku suradnju i s proslavljenim hrvatskim boksačem Željkom Mavrovićem. Sa 198 centimetara i 110 kilograma mišića, Smakići je bez ikakve sumnje veliki teškaški potencijal čija će karijera tek krenuti.

Universum Box Promotions je nekoć bila najveća promotorska kuća u Njemačkoj i jedna od najvećih na svijetu. Za njih je čitavu karijeru boksao i proslavljeni hrvatski boksač i bivši svjetski prvak Stipe Drviš. Universum je u međuvremenu upao u probleme i potpuno je nestao sa scene. No, s novim vlasnicima, novim menadžmentom i ugovorom s njemačkom TV kućom ZDF-om, vraćaju se na velika vrata svjetskog boksa sa Smakićijem u svojim redovima.

Linker
28. lipanj 2024 06:55