UFC

Dustin Poirier i Dan Hooker ugovorili novi datum, borit će se ranije nego se očekivalo!

Dustin Poirier
 screenshot/YouTube
Borba Dustina Poiriera i Dana Hooker predvodit će UFC-ov program 27. lipnja u Las Vegasu

Već od ranije je poznato kako će UFC svoju posljednju priredbu prije odlaska u Abu Dhabi održati 27. lipnja u APEX kompleksu, a sad je poznata i njena glavna borba. To je već ranije ugovarani okršaj lake kategorije između Dustina Poiriera i Dana Hookera. Sama potvrda borbe dokaz je da su riješeni svi problemi oko Hookerovog dolaska u Las Vegasu koji su bili prepreka ranijoj potvrdi ove borbe. Upravo zbog toga se očekivalo kako će njihov okršaj ipak biti pomjeren za neku od priredbi na Fight Islandu pa je ovo svojevrsno ugodno iznenađenje.

Poirieru će to biti prvi nastup nakon rujna prošle godine i poraza od Khabiba Nurmagomedova, koji mu je u tom trenutku jako teško pao. Tim putem mu je prekinut i niz od pet uzastopnih pobjeda. Ovom borbom trebao bi osigurati svoj ostanak u vrhu i poziciju među kandidatima za napad na pojas.

Hooker je borac u sjajnoj formi, sa sedam pobjeda u posljednjih osam nastupa. Posljednji put je nastupio u veljači, kad je savladao Paula Feldera. Bila je to jedna od najboljih dosadašnjih borbi u 2020. godini, a pobjedu je upisao podijeljenom odlukom sudaca nakon pet rundi bespoštednog rata. To ga je dovelo do petog mjesta ljestvice izazivača, dvije pozicije ispod Poiriera.

Ovu informaciju službeno je potvrdio Dana White, usput otkrivši kompletan planirani glavni program priredbe. Njega možete vidjeti ispod teksta.

UFC Fight Night: Poirier vs. Hooker - Glavni program

Dustin Poirier vs. Dan Hooker
Mike Perry vs. Mickey Gall
Ian Heinisch vs. Brendan Allen
Gian Villante vs. Maurice Greene
Aspen Ladd vs. Sara McMann

Linker
04. srpanj 2024 11:24