SPAS U PRAVI ČAS

Znate li da su pluteni čepovi odličan pomoćnik u kuhinji i to ne za vaše boce, nego za kuhinjske posude

 /SHUTTERSTOCK

Bacate li i vi pluteni čep od vina u smeće? Nakon što saznate koliko vam može pomoći u kuhanju, više to sigurno nikada nećete raditi.

Ovaj mali, neupadljivi predmet može vam biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Štoviše, zahvaljujući njemu ćete uštedjeti više od jedne kuhinjske katastrofe. Od danas, umjesto da ga bacite u kantu za smeće, ubacite ga u lonac i vidite što će se dogoditi.Ako još niste znali za ovaj trik, bit ćete iznenađeni, jer zaista funkcionira i pravi vam je saveznik u kuhinji.

Pluteni čep će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorilo. Jela koja mogu lako zagorjeti i zahtijevaju puno miješanja, a posebno kada se radi o kuhanju kupusa, čepovi od vina će vam pomoći u tome.

Budući da je teško stajati pored lonca s kuhačom nekoliko sati, kupus se često zalijepi za dno, a miris zagorenosti prožima čitavo jelo. Katastrofa? Ne nužno. Čep za vino će pomoći.

Ako vam se dogodi da vam zagori varivo, samo ga stavite u drugu posudu (bez zagorenih ostataka, naravno), dodajte pluteni čep od vina i prokuhajte. Drvo bi trebalo upiti miris paljevine, zahvaljujući čemu će vašem varivu povratiti prvobitni ukus.

Kasnije, potrebno je samo da izvadite čep i uživate u ukusnom varivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 11:29