ULOŽITE U ZDRAVLJE

Želite spriječiti nastanak vlage i osigurati zdravi zrak u svom domu? Vrijeme je za decentralizirani ventilacijski sustav!

 PRESS

Gradite li ili renovirate kuću? Jeste li zamijenili prozore i poboljšali fasadu? Ali nemojte zaboraviti i još jednu važnu stvar: ventilaciju! Svatko tko gradi ili obnavlja svoj životni prostor želi da mu dom bude oaza ugode, što neće biti moguće uvuče li vam se u dom vlaga.

Centralni ventilacijski sustav je stvar prošlosti - vrijeme je za decentralizirani sustav

Decentralizirani ventilacijski sustav s rekuperacijom zapravo je sličan centralnom, s tom razlikom što ga je, u odnosu na centralni, znatno lakše ugraditi. Dobar primjer je i-Vent decentralizirani sustav, koji je jeftiniji, tiši, energetski učinkovitiji, nižih operativnih troškova i ne treba ventilacijske kanale koje je potrebno čistiti. Pritom je i pogodan za novogradnju i adaptaciju.

image
PRESS

Skrivena opasnost za zdravlje

Kad ne osiguramo dovoljno ventilacije u našem domu, dolazi do noćne more. “Povećana vrijednost CO2 u prostoru, povećana razina vlage, nedostatak kisika, pojava plijesni, loša kvaliteta zraka u prostoru općenito - sve to negativno utječe na kvalitetu i zdravstveni aspekt života. Te posljedice postaju još izraženije tijekom godina boravka u takvim prostorijama”, upozorava direktor i-Venta.

U ovom trenutku decentralizirani sustavi koriste upola manje energije od centralnih sustava, tiši su, jeftiniji, bez skrivenih troškova održavanja i duljeg radnog vijeka. Prednost im je i poseban filter za pelud, koji se pokazao kao idealno rješenja za alergičare.

Ključne prednosti decentraliziranih ventilacijskih sustava

Personalizirana udobnost

Kod decentraliziranih sustava ukućani imaju kontrolu nad protokom zraka, temperaturom i brzinom ventilacije u svakoj sobi. Ova prilagodba omogućuje kreiranje individualnih postavki, što osigurava zadovoljenje svačijih potreba.

Poboljšana kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru

Decentralizirani sustavi aktivno uklanjaju zagađivače, alergene i višak vlage iz svake prostorije. Ovaj ciljani pristup sprječava širenje zagađivača i pomaže u održavanju zdravijeg unutarnjeg okoliša.

Energetska učinkovitost

Neovisnim provjetravanjem svake prostorije, decentralizirani sustavi eliminiraju potrebu za klimatizacijom nenaseljenih prostora. Ovaj učinkovit pristup dovodi do značajnih ušteda energije, što rezultira nižim računima za komunalije i smanjenim utjecajem na okoliš.

Smanjenje buke

Decentralizirane ventilacijske jedinice dizajnirane su za tihi rad, stvarajući mirno i neometano unutarnje okruženje. Recite zbogom stalnom zujanju centraliziranog sustava i uživajte u prostoru bez buke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 09:24