IDEALNO ZA PAROVE

Želite se dobro naspavati? Odmah napravite ovo, poboljšat će vam se i ljubavni život

 /SHUTTERSTOCK

Svi znamo da loš, isprekidan san negativno utječe na naše raspoloženje, no jesmo li svjesni da utječe i na naš ljubavni život? Oni neispavani mogu biti depresivni i svadljivi prema partneru, pogotovo ako je on glavni krivac koji remeti san zbog, primjerice, hrkanja, meškoljenja u krevetu, gledanja u ekrane ili nekih drugih navika. Stoga ne čudi što sve više parova spava odvojeno. Ta metoda spavanja, nazvana "razvod u snu", nije samo trend - nova znanstvena istraživanja podupiru teoriju o odvojenom spavanju.

Naime, istraživanje sa Sveučilišta u Michiganu otkriva da je za parove zapravo korisnije spavati odvojeno nego zajedno, ako je cilj spavati osam sati bez prekida. Vijest dolazi u trenutku kad sve više parova odustaje od dijeljenja postelje, a slavne osobe poput Cameron Diaz pokušavaju ukinuti stigmu oko spavanja u različitim prostorijama.

Stručnjaci ističu kako su parovi, koji spavaju odvojeno, češće intimniji i više cijene zajedničko vrijeme za maženje prije odlaska u zasebne krevete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 05:06