PRAVILO O DIMENZIJAMA

Želite li da vam stan izgled luksuznije? Onda ne postavljajte ovako male slike na zid!

 Instagram

Umjetnička djela, slike, fotografije i zanimljivi printovi odličan su način da ukrasite zidove i date svojem domu karakter. Postoji "samo" jedan mali problem: odabrati li malu zidnu dekoraciju, srednje veličine, golemu... ako želimo da bude u fokusu? Da, odabir dimenzije nije bezazlen.

Stoga je studio za dizajn interijera naziva Decorana enterijeri na svojem IG profilu podijelio pravilo kako se računa savršena dimenzija slike za zid.

"Želite li da vam stan izgleda luksuznije? Onda na zidove nemojte postavljati slike premalih dimenzija. Umjesto toga izmjerite širinu i visinu zida i svaku od tih dimenzija pomnožite sa 0,60 i 0,75. Na taj način dobit ćete savršenu dimenziju slike za vaš zid. Primjerice, ako dimenzije zida iznosi 2x3 metra, širina slike treba biti između 1,2 i 1,5 metra, a njezina visina između 1,8 i 2,25 metra", navodi se u video tutorijalu.

Ipak, iz studija dodaju kako nema potrebe na svaki zid stavljati goleme slike. Ali ako želite da jedan zid bude upečatljiv, neka slika bude odgovarajuće veličine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 18:55