ZVJEZDANA PRAŠINA

Zašto Stanley Tucci nožem struže dasku za rezanje? Kad otkrijete razlog, i vi ćete odmah sastrugati svoje

 INSTAGRAM

Slavni glumac i autor svjetskog bestsellera "Okus" Stanley Tucci nerijetko dijeli male korisne savjete o kuhanju ili pripremi namirnica na svojim društvenim mrežama. Ovog puta pratitelje je oduševio neobičnim, ali vrlo učinkovitim trikom za čišćenje i "revitalizaciju" daske za rezanje, nakon kojeg će s nje biti u potpunosti uklonjene bakterije, a istovremeno joj biti produžen životni vijek.

Ako je drvena, a u čemu se većina kuhara slaže da je baš takva najbolji odabir, daska za rezanje namirnica može biti prava riznica nečistoća i bakterija. Njezino je svakodnevno ispiranje i ispravno održavanje tako ključno i za kvalitetu namirnica i za trajanje same daske. Iako se na prvu može činiti neobično, struganje površinskog sloja daske i premazivanje maslinovim uljem, prema Tucciju, najbolji je način za uklanjanje neželjenih naslaga.

- Gledao sam dasku danima i shvatio da ju više ne mogu gledati u takvom stanju - rekao je Tucci u svom videu na Instagramu, dok ga je snimala supruga Felicity Blunt.

Za ovaj zahvat bit će vam potreban dobro naoštren nož i jedna jušna žlica maslinovog ulja. ako sam postupak nije kompliciran, zahtjeva nešto više vremena jer da bi struganje bilo što uspješnije, dasku je nakon pranja sredstvom za posuđe, potrebno ostaviti da se osuši. Tako osušene komadiće izrezanog drveta koji se još drže za njezinu radnu površinu jednostavno je sastrugati nožem, a nakon toga ukloniti ostatke čistom pamučnom krpom.

image
INSTAGRAM

Maslinovo ulje zadnji je korak u održavanju daske za rezanje, a služi kao zaštitni premaz koji, osim što dezinficira površinu daske, obnavlja samo drvo te ga čini elastičnijim i dugoztajnijim. Ovaj postupak slavnog glumca isprobala je i novinarka poznatog portala Homes and Gardens te se oduševila učinkom i odlučila održavanje drvene daske na Stanleyjev način primjenjivati jednom tjedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 10:35