brzo rješenje

Zašto noću trebate staviti sol u odvod sudopera? Ovo je genijalni trik koji je mnogima pomogao

 /SHUTTERSTOCK

Sol je osnovni začin u svakoj kuhinji, ali ne služi samo za hranu. SOl, naime, može bez problema riješiti problem koji imate s odvodima i cijevima.

Začepljene cijevi mogu uzrokovati probleme poput nemogućnosti tuširanja dulje vrijeme, tuširanja vrućom vodom ili isključivanja vode dok čekate na popravak. Evo kako sol može pomoći.

Ako je začepljenje čest problem s vašim cijevima, ovaj korak možete izvoditi povremeno kako biste im pomogli da bolje funkcioniraju. Djeluje na odvode u umivaonicima, tuševima i kadama. Sve što vam treba je pola šalice praška za pecivo, sol i ocat te tri litre kipuće vode.

Neposredno prije spavanja, kako bi otopina mogla stajati preko noći i imala više vremena da obavi ono što treba, učinite sljedeće: Ulijte sol i prašak za pecivo u odvod. Zatim dodajte ocat i pustite da se smjesa zapjeni oko minutu. Nakon toga isperite s najmanje tri litre kipuće vode. Sol će pomoći u razgradnji masti i emulgiranih masti kako bi se lakše mogle isprati u cijevi octom i toplom vodom, piše Metro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2024 13:01