BAŠ LAKO

Zašto biste trebali ubaciti kockicu pivskog kvasca u zahodsku školjku?

 /SHUTTERSTOCK
Neugodni mirisi mogu doći iz odvoda zahodske školjke i okupirati cijeli prostor

Nema potrebe za okolišanjem, nužnici obično smrde. Čak i ako poprskate mirisni sprej deset puta zaredom, neugodni mirisi se nakon nekog vremena ponovno pojave. Ustraju još više ako je prostor bez prozora i slabo prozračen. Baš zato se morate boriti da uvijek dobro miriše, a higijenu održavati besprijekornom. Dakle, kako možete stati na kraj ovoj neugodnoj situaciji. Danas imamo vrlo učinkovito i pristupačno rješenja za uklanjanje tih mirisa na prirodan i trajan način.

Osim uobičajenih mirisa u nužniku za koje već svi znamo, većina neugodnih mirisa dolazi od naslaga i kamenca koji stvaraju ružne žućkaste mrlje u školjci. Znate, one koje stalno trljate, ali nikako da nestanu. Također mirisi mogu doći iz odvoda zahodske školjke i okupirati cijeli prostor. Zapravo, važno je točno znati odakle ti neugodni mirisi dolaze, kako biste se s njima borili izravno.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako se riješiti jakih (i kanalizacijskih) mirisa u nužniku?

Život je ponekad kompliciran, ali uz nekoliko jednostavnih savjeta možete se brzo riješiti neugodnih mirisa iz zahodske školjke. Naravno, ipak ih morate poznavati. Među prirodnim sastojcima koji najviše obećavaju su, naravno, soda bikarbona i bijeli ocat, dva omiljena proizvoda naših baka. I to nije slučajno jer će vam oni pomoći da dobro dezinficirate prostorije, ali i vratite zaštitnu patinu, otjeravši sve neugodne mirise koji vam smetaju.

Pivski kvasac protiv nugodnih mirisa

Ljubitelji čišćenja preporučuju korištenje kockice pivskog kvasca. Ali zašto? Osim za upotrebu u kuhinji ili kozmetici, pivski kvasac pokazao se i kao idealno sredstvo za čišćenje zahoda, štoviše, bez konzervansa i korozivnih elemenata. Navečer jednostavno otopite malu kockicu u čaši kipuće vode. Nakon što dobijete rahlu konzistenciju, ulijte ju izravno u školjku. Ostavite cijelu noć (barem 8 sati) i samo sljedeći dan pustite vodu u školjci.

Napomena: ako nemate kocku, paketić pivskog kvasca će naravno imati isti učinak. Sve što trebate učiniti je isprazniti ga u čašu tople vode i dodati malu žlicu šećera. Ostaviti da se odstoji preko noći i sljedećeg jutra pustite vodu u školjki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 06:32