Fantastično!

Vratite snježnobijelu boju čarapama! Namočite ih u ovo i biti će kao nove

 FADYUKHIN/GETTY IMAGES

Svi znamo koliko bijele čarape teško zapravo ostaju bijele i koliko brzo poprime ružan sivkasti ton, a često ih je uopće nemoguće oprati, a da na njima ne ostanu mrlje i mrlje. Prije nego što ih bacite i krenete kupovati nove, možda je bolje isprobati trik koji se poput požara širi internetom, piše Espreso.

Vrlo je jednostavno, a sve što vam treba gotovo sigurno imate već kod kuće!

Namočite bijele čarape u slanu vodu

Sol nije korisna samo u kuhinji. Može se koristiti i u kupaonici. Na primjer, vratiti sivim čarapama nekadašnju bjelinu. Dovoljno ih je potopiti oko sat vremena u toplu vodu sa soli, a zatim ih oprati kao i obično.

image
BIN KONTAN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Soda bikarbona s limunom vratit će snježno bijelu boju vašim čarapama

Višenamjenska soda bikarbona korisna je i za pranje bijelih čarapa. Namočite ih u toplu vodu, pa preko njih namažite pastu od sode bikarbone i limunov sok. Učinite to tako da temeljito izribate čarape kao da ih perete ručno. Stavite ih u toplu vodu na još 15 minuta, zatim operite kao i obično.

Ocat je izbijelio čarape

Ocat je odličan način da osvježite bijele čarape. Ne samo da će im vratiti prethodnu boju, već će djelovati baktericidno i fungicidno. Ovo je izvrstan način za učinkovitu dezinfekciju ako perete na niskim temperaturama. Osim toga, ocat omekšava tkanine pa će čarape biti ugodne na dodir. Samo ih potopite u vodu s octom i zatim operite kao i obično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 08:36