OVO NISTE ZNALI

Uštedite na računu za grijanje! Ova stvar zaustavlja puhanje hladnog zraka kroz vaše prozore

 /SHUTTERSTOCK

Svi znamo da je mjehuričasta folija, koju mnogi zovu i puc-puc folija odlična za zamatanje stvari koje šaljemo u paketima, kao i zaštitu bilo koje osjetljive stvari u transportu ili pri selidbi. Također, pucketanje mjehurića je i odličan anti-stres tretman. No pored toga, ona ima još jednu namjenu u kućanstvu - odlično je rješenje za utopljavanje prozora, koje će na taj način sačuvati toplinu vašeg doma. Poznato je da kuće gube kroz prozore 20% topline, a ako imate stare drvene prozore još i više. Kvalitetna stolarija je skupa i mnogi si je ne mogu priuštiti. I tu na scenu stupa pucketava folija.

image
/SHUTTERSTOCK

Ona je odličan toplinski izolator i ako je zalijepite s unutarnje strane prozora, toplinska energija će se gubiti puno manje. Dobra stvar je što folija ne ograničava prodiranje sunčevih zraka u prostoriju i ne zahtijeva posebno održavanje. Što je veći razmak mjehurića na foliji, time je prozirnija. Evo kako da je postavite na prozor.

image
/SHUTTERSTOCK

Izrežite škarama foliju prema veličini prozorskog stakla. Pomoću raspršivača poprskajte vodu na prozor. Dok je staklo još vlažno stavite foliju na njega, da mjehurići budu prema vani pa izravnajte po konturama stakla. Ako želite ukloniti foliju samo je povucite iz ugla prozora. Folija tako može može stajati mjesecima, a pri skidanju ne ostavlja fleke na staklu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 07:43