Izbjegnite kazne

Uklonite led s vjetrobranskog stakla u sekundi namirnicom iz kuhinje. Radi čudo!

 VIDEO/EXPRESS.CO.UK/
Zaleđena vjetrobranska stakla nisu samo smetnja, već mogu vozače dovesti do kazne od 700 kuna

Stručnjak za automobile podijelio je pametan trik za zaustavljanje smrzavanja vjetrobranskog stakla, a sve što trebate je osnovna kuhinjska namirnica.

Zaleđena vjetrobranska stakla nisu samo smetnja, već mogu dovesti vozače do kazne od 700 kn, piše na službenoj stranici MUP-a. Srećom, stručnjaci za hladno vrijeme s Islanda, Lotus Car Rental, otkrili su nevjerojatno pametan i bizaran trik koji bi trebao spriječiti da se vaše vjetrobransko staklo smrzne korištenjem osnovne namirnice iz kuhinje.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

U pitanju je luk, koji u većini supermarketa košta oko 8 kuna/kg.

Prema stručnjacima, luk može razbiti mraz čim se stvori na prozoru.

Jednostavno prerežite luk na pola i njime velikodušno utrljajte prozore i vjetrobransko staklo noć prije vožnje. Ovo bi prije svega trebalo spriječiti stvaranje mraza.

Ako nemate luk, krumpir djeluje na isti način i pritom vas neće rasplakati.

image
VIDEO/EXPRESS.CO.UK/

Ocat djeluje na isti način, pa biste noć prije mogli pošpricati vjetrobransko staklo otopinom octa (3/1) pomiješanom s vodom.

Stručnjaci objašnjavaju da se ocat često "koristi kao sredstvo za odleđivanje jer je njegova točka smrzavanja puno niža od vode, što znači da se voda nema priliku taložiti i smrzavati na octu".

Ako vam se korištenje povrća ne sviđa, postoji nekoliko drugih trikova i savjeta koje možete isprobati.

Na primjer, možete pokušati staviti plahtu ili veliki komad kartona preko vjetrobranskog stakla kako biste izbjegli smrzavanje tijekom noći.

Još jedan savjet je da koristite tekućinu za odleđivanje, koja se može kupiti u većini supermarketa i benzinskih postaja.

Iako domaće alternative mogu biti učinkovite i jeftinije, ovo će sasvim sigurno obaviti posao i zgodno ga je držati u automobilu kad vam zatreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 11:27