ZBOGOM INSEKTIMA

U vodu za brisanje podova dodajte ovaj začin, mravi ga preziru. Odmah će pobjeći iz vašeg doma

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Miris pečenih jabuka i cimeta možda je više rezerviran za jesensko i zimsko doba godine, no ako se već danima mučite s mravima, koji neumorno pokušavaju (i uspijevaju) pronaći ulaz u vaš dom, ovaj začin mogao bi vam biti od velike koristi. Samo ga trebate dodati u vodu kojom brišete podne obloge.

Naime, cimet je prirodni insekticid koji dobro djeluje kao repelent za mrave, posebno ako je nanesen na cijelu površinu. Iako većina ljudi uživa u svježem mirisu cimeta, mravi ga preziru, pa bježe na drugu stranu. Osim toga, cimet sadrži neka antibakterijska svojstva. Dakle, sa samo jednim dodatnim sastojkom možete imati snažno sredstvo za čišćenje podova koje odbija mrave bez upotrebe jakih kemikalija.

image

Cimet

/SHUTTERSTOCK

Kako pripremiti mirisu vodu za brisanje? U loncu prokuhajte 3,5 litre vode s dva do tri štapića cimeta. Ako nemate štapiće, zamijenite ih s dvije do tri žličice mljevenog cimeta. Nakon što zavrije, ugasite ploču za kuhanje i pustite tekućinu da se ohladi, a zatim ju dodate u kantu za brisanje. Za još bolji učinak možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja cimeta u otopinu. Ako planirate koristiti samo eterično ulje, trebat će vam oko 15 kapi za cijelu kantu.

Bitno je spomenuti da mljeveni cimet nije otrovan za pse, ali njegovo eterično ulje može biti, pa bi vlasnici kućnih ljubimaca trebali biti na oprezu ukoliko se odluče za ovu metodu čišćenja poda i odbijanja mrava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 05:58