Trik o kojem svi pričaju

U posljednje vrijeme svi stavljaju lovorov list u ovaj kućanski aparat. Probajte i vi jer ono što će se dogoditi, oduševit će vas!

 /SHUTTERSTOCK

U posljednje vrijeme svi stavljaju lovor u kućne aparate iz jednog jako dobrog razloga. Prije svega, dobro je podsjetiti se kako je lovor biljka koja raste u obliku grma te se uzgaja u Europi, na području Mediterana i u Aziji. Još od srednjeg vijeka lovor se koristi u u medicinske svrhe, dok je u staroj Grčkoj služio za izradu vijenaca koji su se stavljali na glave sportaša, pjesnika, građana i junaka kako bi se slavila njihova pobjeda. Lovor je nezaobilazan dodatak i mnogim jelima kojima poboljšava okus.

image
/SHUTTERSTOCK

No, sada se otkrilo kako lovor može služiti još nekim korisnim stvarima u kućanstvu. Jedna od njih je - rješavanje loših, neugodnih mirisa u domu. Bilo da je se radi o neugodnim mirisima iz hladnjaka ili, pak, neugodnih mirisa iz kante za smeće ili neugodnih mirisa iz WC-a, sve se to može riješiti - listovima lovora.

image
/SHUTTERSTOCK

Što će vam sve trebati? Nekoliko listova lovora i usisavač.Što napraviti? Šest listova lovora narežite na komade i stavite u vrećicu za usisivač. Na taj način, kada koristite usisivač za čišćenje doma, oslobodit će se ugodan miris lovora, a neugodno mirisi koje eventualno imati u domu, nestat će. Napomena: lovor se mora staviti u potpuno čistu vrećicu kako bi trik imao maksimalni učinak. Isprobajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 23:53